Jeg fikk lyst til å prøve meg på pekingsuppe.
Jeg har googlet noen oppskrifter -og den finnes tydeligvis i mange varianter.
Jeg prøvde meg frem, med de ingrediensene jeg hadde til rådighet og dette ble min utgave av den kjente suppen.
Denne kjente salt-syrlige suppen, kommer fra de nordlige deler av Kina.
Oppkalt etter hovedstaden i Kina: PEKING eller BEIJING, som byen kalles nå.
Etter opprettelsen av Folkerepublikken Kina i 1949, vedtok regjeringen pinyin translitterasjon
metode og brukte dette til å skrive alle de riktige navnene.
Teoretisk var dette var da Peking ble kjent i Vesten som Beijing.
Opprinnelig skal suppen lages av svart kinesisk sopp,
som må bløtlegges i 10 minutter før den tørkes av og skjæres i strimler.
Jeg brukte champinjong, fungerte bra det også.
Proteiner som blir brukt er som regel magert svinekjøtt, kylling eller reker.
I tillegg inneholder den bambusskudd, vårløk og egg, sitron, soyasaus, sesamolje og chili.
Alkoholen som skal i er vermouth, det hadde jeg ikke, men tilsatte en skvett cognac !
Alkoholen forsvinner når den blir kokt, den fordunster ved 78 grader.