Ovnsbakt spaghetti med kjøttsaus !


Denne knallgode ovnsretten tar det ca. 30 minutter å tilberede og den trenger 45 minutter steketid.
Ikke den raskeste middagen, men den kan gjøres i stand på forhånd, så kun stekingen gjenstår.


Passer perfekt på en fredagskveld 🍂

Hvorfor stresse med middag før ungene skal på fritidsaktiviteter.
Gi dem en brødskive og la middagen vente til alle er i hus igjen og kveldsroen senker seg !

Marinert kalkunfilet på grillspyd med grønnsaker & couscoussalat ♫♪


Grillingen fortsetter..... herlig sommer ⊱╮

Kjøpte ferdig rosmarin- og paprikamarinert kalkunfilet på Kiwi'n i går c",)
Må være lov og gjøre det litt lettvint i varmen.

Couscous er semulegryn av durumhvete og har dermed hvetens relativt høye proteininnhold og lave fettinnhold. Couscous inneholder mer fiber enn pasta og ris. Den har ikke mye smak så det anbefales og tilsette krydder og gjerne grønnsaker.

Egg cocotte med crème fraîche, vårløk og tomat ✿⊱╮✿⊱╮


Start søndagen med en fransk frokost på terrassen 🐣🍅
Oeufs en Cocotte = bakte egg !

Du kan variere innholdet med hva du måtte ønske av grønnsaker og proteiner.
Her er en oppskrift med sjalottløk og sopp ⇾ Egg cocotte 🍄

Moussaka med søtpotet a'la Edel !


Grekernes lasagne 🍆
Moussaka er en gratinert matrett som stammer fra Midtøsten, men som også er typisk for balkanske kjøkken. Retten er best kjent fra Tyrkia og Hellas. Moussaka består i hovedsak av lammekjøtt i en saus med tomater, hvitløk og urter. Kjøttsausen legges lagvis med aubergine og toppes med en hvit ostesaus. 

Her har jeg byttet ut aubergine med søtpotet og lam med storfe.
Knallgod - Kjøttform med søtpotet 🌿

Pekingsuppe med kylling a'la Edel c",)


Jeg fikk lyst til å prøve meg på pekingsuppe.
Jeg har googlet noen oppskrifter -og den finnes tydeligvis i mange varianter.
Jeg prøvde meg frem, med de ingrediensene jeg hadde til rådighet og dette ble min utgave av den kjente suppen.

Denne kjente salt-syrlige suppen, kommer fra de nordlige deler av Kina.
Oppkalt etter hovedstaden i Kina: PEKING eller BEIJING, som byen kalles nå.
Etter opprettelsen av Folkerepublikken Kina i 1949, vedtok regjeringen pinyin translitterasjon
metode og brukte dette til å skrive alle de riktige navnene. 
Teoretisk var dette var da Peking ble kjent i Vesten som Beijing.

Opprinnelig skal suppen lages av svart kinesisk sopp
som må bløtlegges i 10 minutter før den tørkes av og skjæres i strimler. 
Jeg brukte champinjong, fungerte bra det også.
Proteiner som blir brukt er som regel magert svinekjøtt, kylling eller reker.

I tillegg inneholder den bambusskudd, vårløk og egg, sitron, soyasaus, sesamolje og chili.
Alkoholen som skal i er vermouth, det hadde jeg ikke, men tilsatte en skvett cognac !
Alkoholen forsvinner når den blir kokt, den fordunster ved 78 grader.

Kyllingfilet med melon & mangosalat ✿


Nydelig friskt lite måltid 🍉
Jeg synes sweet chilisaus er godt, men min bedre halvdel foretrekker BBQ-saus.
Det smaker skikkelig godt -og er veldig raskt og enkelt å lage  !

Denne salaten er også kjempegod uten tilbehør -og kan serveres til alle typer stekt kjøtt og fisk.
Retten kan serveres med godt brød, ris eller pommes frites.

Bon Appétit 🌿

Pastasalat med smårettskinke & ost ♫♪

 
For en sommer vi har i år !!
Helt nydelig ♫♪

Når man kommer varm og svett hjem fra jobb, da frister det ikke med 'pottiter og kjøttkaker'.

En lettvint og god pastasalat, som er ferdig på 1-2-3, passer godt på varme dager !
Lag gjerne en stor porsjon, da den passer perfekt fin i lunchboksen 🌿

Lapper - lett og enkel oppskrift ! Servert med mascarponekrem og moreller ♥


Lapper eller sveler c",)

Forskjellen er at sveler lages med smør i røren og er ofte litt større i diameter.
Sveler inneholder også kefir melk og hornsalt, men lapper er ganske lik en tykk pannekakerøre.
Min mor lagde lapper støtt og stadig. Serverte dem som regel med smør, brunost og/eller syltetøy.


Jeg hadde igjen mascarponekrem fra gårsdagens dessert og med noen moreller til.... mmm 
Husk og fjern steinen i morellene før servering.

Til ca. 14 stk trenger du:
  • 2 egg

Grillet jordbær & mascarponekrem med cognac ✿✿


Smaskens dessert etter ett godt grillmåltid !!

Porsjonspakker med fersk fisk & grønnsaker, urter, soyasaus og sitron ☀️


Mmmmdet har blitt mye fisk og sjømat på grillen i sommer !

Veldig lettvint og lage porsjonspakker og servere gjestene hele pakken på tallerken,
så de kjenner den gode lukten når de åpner den.

Bruk fisketyper og grønnsaker etter eget ønske. Hvis du går på en butikk, som selger fersk fisk trenger du ikke kjøpe så mye av hver fisketype, men kjøpe forskjellige fiskefileter, som de har å by på. Beregn 150-200 g fisk per person.

Server med hva du måtte ønske, av poteter, ris, pasta eller godt brød 🌾
Print Friendly and PDF