Fårikål vil mange kalle for Norges nasjonalrett !
Her i fjellheimen i Gudbrandsdalen går sau og lam på fjellbeite, blir en ekstra god smak på dem !
Blande chili og hvitløk i fårikål er vel nesten like ille som å banne i kirka, men jeg tar sjansen. Kålen ofte nesten 'borte' i gryta, men det er jo nesten den som er best,
så jeg bruker masse kål.
De vanlige kokte potene ble byttet ut med hasselback poteter, så enkelt men SÅ mye bedre.
Det var den beste fårikålen min kjære noen gang har spist 🍂
Lager en god solid frokost så vi holder ut lenge på fjelltur.
Omelett er egg som er pisket sammen og stekt med smør eller olje i en stekepanne, mye forskjellige tilbehør kan brukes, fisk, kjøtt eller bare grønnsaker - og ost selvfølgelig !
MÆDDAN - Og den lyt gå fort !!
Hverdag og tidsklemma, noen som kjenner seg igjen ?
Det var så mye bedre før, når unger var unger som bygde hytter i tre, hoppet paradis midt i veien og sykla på en altfor stor sykkel uten hjelm, kasta på stikka og lekte 'boksen går', 'titten på hjørnet'
og 'anti over'.
Tenk litt på hvor mange fritidsaktiviteter barna dine er med på, trenger ikke være med på alt.
La dem få litt tid til "å kjede seg" også ! Vet - lettere sagt en gjortღ
Middagen i dag er i hvert fall rask, enkel og barnevennlig !
Enklere dessert finnes neppe, hvis du skal lage den selv -og ikke bruke ferdig produkter !
Fiks ferdig på 10 minutter ! Godt er det også !
Jeg spiste mye eggedosis i barndommen, ofte på hytta i fjellheimen, vispet og vispet med en hjulvisp. Eggedosis er veldig mektig og søtt, men når du tilsetter friske bær blir den mye friskere ღ
Til 4 porsjoner:
Frikassé er en måte å lage mat der kjøtt og grønnsaker deles opp i biter og kokes i buljong eller saus, som jevnes med smør og fløte eller eggeplomme. Retten kommer opprinnelig fra Frankrike.
I dag ble det en herlig god frikassé med kylling, masse ferske grønnsaker og deilig lys saus, smakt til med dill og sitron 🌿
Sønnen min var på fisketur i sommer -og kom hjem med 12 stk flotte ørret.
I dag brukte jeg de minste ørretene.
Takk vennen, for mange gode middager -her er en av dem ♥