Lørdagsbiff med soppfylte butterdeigsnurrer, asparges og flambert peppersaus ♫♪ ღ ღ


I dag blir biffen servert med sprø butterdeig fylt med soppstuing, asparges og en av verdens beste peppersauser !
Elegant, godt og lekkert  ♫♪ ღ ღ

Når du flamberer tenner du på brennevinet, som du har helt i stekepanna. Tenn umiddelbart på slik at alkoholen fordamper, mens aromastoffene fra brennevinet blir igjen sammen med de andre smakene i panna. Litt vel spennende med flambering, ikke gjør det under ventilatoren !!

I glasset:  Marqués de Chivé Tempranillo Reserva 2011

Pastasalat med rød pesto, reker og avokado ღ


En god blanding av mine favoritt ingredienser !
God, kald, litt hot pastasalat - det ble jammen meg godt !!
Putt gjerne salaten i en boks og ta den med på skolen eller jobb, da kan du glede deg til lunch 

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 250 g ukokte pastaskruer, fullkorn
  • 200 g renset reker
  • 3 ss rød pesto *
  • Avokado
  • Sitronsaft
  • Koriander

Flesk og duppe !


Tradisjonsrik husmannskost som har vært vanlig mat i hele Norge.
Flesk er flesk, det blir brukt både sideflesk og bacon og duppen lages på ulike måter fra hjem til hjem. Husmannskosten bærer preg av at menneskene levde et tøft liv med hardt fysisk arbeid og trengte fet, energirik mat.

Duppe er rett og slett en ganske tykk hvit saus, blandet med stekefettet fra flesket.

Jeg serverte flesk og duppe med kokte poteter og gulrøtter 🌿

Klippfisk dampet i hvitvin ♪♫


Klippfisk er saltet og tørket fisk, det er som regel torsk som blir brukt i produksjon av klippfisk.
I fiskemottaket blir råfisken flekket, det vil si at fisken blir skåret langs ryggbeinet slik at fisken kan brettes ut som en stor trekant. Den groveste delen av ryggbeienet blir fjernet. Deretter saltes fisken i store runde stabler, og slik blir den liggende til fisken er saltmoden, fast.
Etter saltmodning blir fisken vanligvis vasket og saltet på nytt før den vekselvis tørkes og presses. Inntil 1950-årene foregikk tørkingen vanligvis utendørs på fjell (derav navnet, egentlig «klippefisk»)

Fiskegrateng med torsk og makaroni ♥ஜ


Fiskegrateng med makaroni er en kjær gammel rett som de fleste husker fra barndommen 
Serveres gjerne med kokte poteter og revet gulrot dynket med litt sitronsaft.
I tillegg er det godt med smeltet smør og litt Crème Fraîche Lett ved siden av fiskegratengen.

Fiskegratengen kan du forberede dagen før du steker den og oppbevare den i kjøleskapet til den
skal stekes. Praktisk med alt som er unnagjort på travle hverdager.


Til 4 porsjoner trenger du:

HAs nye matblogger !



  - HA BLOGGEN BLE NEDLAGT I 2023

Moro for en amatør og være en av bloggerne i HAs Bloggunivers.

Litt sånn skrekkblandet fryd, litt redd for å stå frem i media, men vil at folk skal lese oppskriftene mine -lurer på hvilken diagnose psykiateren ville stilt på meg.

Ha en fortsatt fin uke ♪♫

Spekeskinke med dampet nykål og hvit saus ♪♫


Nykål blir også kalt for tidligkål og sommerkål ♪♫
Jepp - det blir nykål i dag også, til fryd for meg -og resten av familien har heller ikke gått lei
av nykål enda !! 
Jeg serverte retten med ovnsbakte poteter og noen friske jordbær.

Du trenger:
  • Spekeskinke
  • Nykål
  • Salt
  • Hvit saus *
  • Jordbær 

Ukemeny - Uke 16 / 2016 ✿ En salig blanding ♫


Nå varmer sola, kjenner du det ?
Hestehov og blåveis har dukket opp, er det ikke herlig -jeg elsker våren 
Bare den hvite aspargesen snart dukker opp nå -så blir det perfekt !!

Håper du koser deg og nyter våren ღ
- og hva skal vi ha til middag ? Her er mitt forslag - Håper du finner noe som frister !
Link til oppskriftene finner du i navnet på retten.

AIOLI - Provence-smør ♫♪


Aioli er majones med hvitløk ! 
Den blir mye brukt i middelhavsområdet og kalles også for Provence-smør.

Hjemmelaget aioli lager du raskt med en stavmikser.

Det er viktig at alle ingrediensen har samme temperatur, så la egg, sennep, eddik og olje stå i romtemperatur i en time før du lager den. 
Hvis ingrediensene ikke har samme temperatur, vil aiolien få samme konsistens som suppe.

Oljen du bruker må være smaksnøytral, anbefaler solsikke eller rapsolje.

Mills majones er god den, men vet du hva den inneholder:
Soyaolje (79 %), vann, eggeplomme (5 %), eddik, sukker, salt, fortykningsmiddel (guarkjernemel, xantangummi), konserveringsmiddel (kaliumsorbat, natriumbenzoat), surhetsregulerende middel (sitronsyre), aroma, fargestoff (betakaroten).

Lag majonesen selv så slipper du alle konserveringsmidlene
 -og den smaker mye bedre 

Raskt og enkelt - Prøv da vel 💚💛

Hvalkjøtt i mørke med kålstuing av nykål


Kjøtt i mørke er en kraftig og smakfull kjøttgryte med lange tradisjoner, sausen skal være tykk, 
kraftig og mørk.
Her har jeg brukt godt hvalkjøtt !

Hvalkjøtt har vært en del av det daglige kostholdet i Norge i over 1000 år.
Det er slutt på den tiden da hvalkjøtt smakte tran, og måtte vannes ut i eddikvann for i det hele tatt å være spiselig. I moderne hvalfangst er båtene utstyrt med så gode kjøleanlegg og kjøttet blir fraktet så raskt til lands for vacumering og innfrysing, at det hvalkjøtt som fåes frosset i butikken må regnes som ypperste kvalitet.


Hvalkjøtt er lett å variere og kan kort sagt benyttes i alle retter hvor man ellers ville brukt storfekjøtt. Fordelen er at kjøttet er benfritt, magert og inneholder sunne fettstoffer.

Jeg serverte retten med en herlig kålstuing av nykål, kokte nypoteter og tyttebærsyltetøy 🌿
Print Friendly and PDF