Asiatisk laksegryte med ris ✿⊱╮✿⊱╮


Kremet, smakfull og utrolig god hverdagsmiddag med laks !
Kjapp og enkel fiskegryte, som du lager på under 30 minutter.

Jeg serverte retten med jasminris og salat. 
Jasmin ris er en thailandsk ris som vokser i samme jord som jasminplantene, derav smaken og navnet. Smaken på risen er mild og konsistensen er lett klebrig. 

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 500 g laksefilet, uten skinn og bein 

Fusion Crossover Asiatisk pinnekjøttwok


Etter helgens gode pinnekjøtt middag hadde jeg igjen litt rester.
Jeg dampet pinnekjøttet på mandelpoteter.
Det kan anbefales, ble kjempegodt -oppskriften finner du 👉 her.


Bruk restene etter pinnekjøttmiddagen i denne smaksbomben !

Norsk pinnekjøtt med asiatiske smaker - crossover og fusion er populært, nå også som restemat a'la Edel ♫♫

Fusion - blanding fra flere lands kjøkken
Crossover - ingredienser fra flere verdensdeler

Andebryst med rødløk & eplekompott, sesampoteter og appelsinsaus ♥


And og appelsin er en klassisk smakskombinasjon, and er ganske fet og kraftig og passer godt med syrligheten fra appelsiner.
Med en herlig søt kompott og litt salte poteter blir det en god balansert rett

Dagens vin:  Côtes du Rhône Belleruche 2016 M.Chapoutier

Oppskrift til 4 porsjoner

Pinnekjøtt dampet på mandelpoteter ♫♫♥


Pinnekjøtt er den beste julematen synes jeg 🎅
Navnet pinnekjøtt kommer av dampkokemetoden, damping over bjørkepinner.
I denne oppskriften har jeg byttet jeg ut bjørkepinnene med mandelpoteter.
Litt skeptisk, mandelpoteter har en tendens til å koke i stykker hvis de blir kokt i mer enn 15 minutter.

Potetene er faktisk like hele og smaker nydelig etter 3 timer i bunnen av kjelen med pinnekjøttet. Årsaken til at potetene ikke sprekker er alt saltet, som er i gryta. 

Kok opp på svak varme -og pass på at vannet ikke fosskoker før en del av saltet kommer ned i vannet, hvis ikke kan potetene lett sprekke. 

Server pinnekjøttet sammen med potetene og kålrotstappe.

Rødvin til pinnekjøtt bør ha mye friskhet og sødme, samt ikke altfor mye garvestoffer.
Matua Marlborough Pinot Noir, fra New Zealand er ett godt valg.


Det blir ikke siste gang jeg bruker mandelpoteter, som bjørkepinner altså 
Utrolig godt og lettvint ♫

Sylte av ribbe 🐷


Sylte lagde min mor hvert eneste år til jul, med grisehode 🐷

Skal prøve meg på min første sylte, men jeg lager den med svineribbe. 
Jeg er ikke særlig begeistret for masse fett og slintrer, så da passer det bra med tynnribbe, som ofte er ganske mager.

Noen bruker svoren i bunnen og på toppen av sylta, men den blir bare seig og er slettes ikke god !
Ribbesvoren kan du lage hjemmelaget 'Baconcrisp' av, oppskrift
 👉 her.


Syltepresse har jeg i hvert fall
Den er laget av min manns bestefar, snekker Marius Wilson, fra Ilseng.
Nå skal den komme til heder og verdighet igjen.

Hjemmelaget 'Baconcrisp' av ribbesvor 🐷


Jeg har laget sylte av ribbe -og fikk igjen ribbesvor. Den kan selvfølgelig ikke gå i søpla.
'Baconcrisp' kan du enkelt lage, mens ribba til sylta koker.

'Baconcrips' kan spises som snacks eller som tilbehør til ribbe eller skinkestek.
Sunt er det ikke, men hjemmelaget 'Ribbecrisp' smaker fantastisk godt da !!
Utrolig enkelt og veldig godt - Prøv da vel !!

Crock-Pot Risengrynsgrøt med julekrydder og Persimon !

Sponset innlegg i samarbeid med Acreto AB / CROCK-POT

Koke grøt i Crock-Pot, jada.... det går bra det !!
Veldig bra egentlig ❤ 

Crock-Pot kjelen har varmeelementer rundt sidene, ikke i bunn så grøten svir seg ikke. 
Den passer seg selv. Gå en tur i frisk luft -eller finn på noe morsomt. Hvis du har mulighet kan du røre litt i kjelen etter 2-3 timer -og hver halvtime til den er ferdig.

Det lukter helt nydelig av julens varme gode krydder.

Pasta med biff og grønn pepper !!


Kombinerer to av mine favoritter :

Biff & Pasta - også på en tirsdag a gitt 🌿

Grønn pepper kommer opprinnelig fra Asia.
Blomstene sitter sammen i store aks, og hvert pepperkorn er egentlig en liten rund frukt.
Grønn pepper er høstet umoden og selges både frisk og tørket.  
Den grønne pepperen er den minst sterke av alle typene pepper, men også den mest aromatiske, da den inneholder en eterisk olje med en sterk aromatisk smak. 
Dette er pepperen du bruker for peppersmakens og ikke for styrkens skyld.
Det anbefales å knuse den rett før bruk !

Jeg bruker tagliatelle, båndspaghetti i denne retten.
Legenden forteller at tagliatelle pasta er inspirert av hårmanken til Lucrezia Borgia. En poetisk og dyktig kokk ved hoffet dedikerte denne pastaen til henne under bryllupet med Alfonso d'Este: ingen pastafasong kan skilte med en mer romantisk opprinnelse. Barilla viderefører denne tradisjonen for å kunne gi deg Tagliatelle, tilberedt av perfekt utkjevlet deig, passe ru og porøs til å holde på sausen og fremheve smakene.
(Ref. Barilla)

Du kan bruke biffstrimler, men jeg synes biffkjøttet er best når det er medium stekt. 
Biffstrimler kan fort bli overstekt og den ferdig kjøpte er av litt ymse kvalitet.

Enkel, god og herlig kremet, smaksrik pasta med fløte, sennep, grønn pepper og mørt biffkjøtt 🌿

Ferdig på under 30 minutter !

Bollefrikassé !


Det var alltid stor stas når mor serverte farseboller i frikassésaus 🌿

Det er jo bare så godt da, med milde smaker som barna liker -og sletts ikke noe hokuspokos å lage !!

Herlig god tradisjonsrik husmannskost, som ikke må gå i glemmeboken !
Serveres med ett dryss persille selvfølgelig
 🌿

Bakt avokado med egg & sprøstekt bacon


Søndag -og solen skinner  - EGG til frokost !
Denne dagen tror jeg blir bra 🍂💛

Hva med en herlig smaksrik frokost med egg bakt i avokado med sprøtt bacon !
Godt og enkelt ♫

Du trenger:
  • Avokado
Print Friendly and PDF