Pasta med biff og grønn pepper !!


Kombinerer to av mine favoritter :

Biff & Pasta - også på en tirsdag a gitt 🌿

Grønn pepper kommer opprinnelig fra Asia.
Blomstene sitter sammen i store aks, og hvert pepperkorn er egentlig en liten rund frukt.
Grønn pepper er høstet umoden og selges både frisk og tørket.  
Den grønne pepperen er den minst sterke av alle typene pepper, men også den mest aromatiske, da den inneholder en eterisk olje med en sterk aromatisk smak. 
Dette er pepperen du bruker for peppersmakens og ikke for styrkens skyld.
Det anbefales å knuse den rett før bruk !

Jeg bruker tagliatelle, båndspaghetti i denne retten.
Legenden forteller at tagliatelle pasta er inspirert av hårmanken til Lucrezia Borgia. En poetisk og dyktig kokk ved hoffet dedikerte denne pastaen til henne under bryllupet med Alfonso d'Este: ingen pastafasong kan skilte med en mer romantisk opprinnelse. Barilla viderefører denne tradisjonen for å kunne gi deg Tagliatelle, tilberedt av perfekt utkjevlet deig, passe ru og porøs til å holde på sausen og fremheve smakene.
(Ref. Barilla)

Du kan bruke biffstrimler, men jeg synes biffkjøttet er best når det er medium stekt. 
Biffstrimler kan fort bli overstekt og den ferdig kjøpte er av litt ymse kvalitet.

Enkel, god og herlig kremet, smaksrik pasta med fløte, sennep, grønn pepper og mørt biffkjøtt 🌿

Ferdig på under 30 minutter !
Spis & Nyt ♫♫


Du trenger til 3 solide porsjoner:
  • 200 g tagliatelle
  • 1 ss god olivenolje
  • Salt
  • Pepper
  • Smør
  • Rapsolje
  • 300 g ytrefilet av storfe
  • 1/2 løk, skjært i tynne strimler
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 100 g sopp, skjært i tynne skiver
  • 1/2-1 ss grønn pepper
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 1 ts Dijon sennep
  • 1/2 ss Worcestershire saus 
  • 1 dl kjøttkraft (vann og 1/2 beger kjøttfond eller 1/2 knust buljongterning)
  • 1 dl kremfløte
  • 3 ss hakket bladpersille

Sånn gjør du:
  1. Kok pastaen al'dente i lettsaltet vann og sil av vannet.
  2. Rør inn 1 ss olivenolje, litt salt og pepper i pastaen og sett den tilside.
  3. Biffen kan gjerne ligge litt i romtemperatur, men har du ikke tid til det så tørk godt av den med kjøkkenpapir. Krydre biffen med pepper og litt salt.
  4. Stek biffen i en varm stekepanne med en blanding av rapsolje og smør ca. 2 minutter på hver side. (Hvis du vil ha den medium + må du steke den litt lenger, men husk at den skal også varmebehandles sammen med pastaen) Legg biffen tilside og sett ned varmen på stekepannen.
  5. Stek løk, hvitløk og sopp i stekepannen, til soppen er stekt 3-5 minutter.
  6. Knus grønn pepper grovt. Bruk 1/2 ss til passe sterk og 1 ss hvis du vil ha retten ekstra hot.
  7. Tilsett grønn pepper og hvitvin, la det surre til hvitvinen nesten er helt fordampet.
  8. Tilsett sennep, worcestershire saus, kjøttkraft og fløte -og la det surre i 5 minutter.
  9. Skjær biffen i strimler.
  10. Tilsett kokt pasta, bladpersille og det møre biffkjøttet.
  11. Bland alt forsiktig sammen -og la det surre til alt er gjennomvarmt.
Ingredienser !
Koker pasta og bruner biffen !
Knuser grønn pepper grovt med en morter !
Stekt løk, hvitløk og sopp. Kokt ut med hvitvin og grønn pepper !

Tilsatt sennep, worcestershire saus, kjøttkraft og fløte !

Hot & Godt !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF