♥
Løksuppe er en aldeles nydelig suppe ♥
Den varmer både kropp og sjel ♥
Fransk løksuppe er den mest kjente, med ostesmørbrød på toppen -og gratinert i ovnen.
Vil du pimpe opp suppa med asiatiske smaker finner du oppskrift på Asiatisk Løksuppe med biff 👉 her.
I denne utgaven har jeg brukt hvitvin og både grønnsak -og hønsebuljong, men du kan også lage den med kun grønnsaksbuljong.
Jeg har kokt suppen i crock-pot, men den kan selvfølgelig tilberedes i en vanlig kjele.
Koker du den i kjele bør den småkoke i ca. 1 time.
Ingen kan forestille seg at løk smaker så godt altså ♥
-før de har smakt løksuppe !
Du trenger til 8 porsjoner:
- 8 stk løk
- Godt smør
- 1 kinesisk hvitløk (hvitløk uten fedd) eller 3 fedd 'vanlig' hvitløk
- 2 liter vann
- 2 grønnsaksbuljong terninger
- 2 hønsebuljong terninger, kan erstattes med grønnsaksbuljong
- 1 dl hvitvin, kan erstattes med eplejuice eller 1 ts eddik
- 2 ss frisk hakket timian eller 1-2 ts tørket timian.
- 2 ts sukker
- 1 ss soppsoya, eller soyasaus
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- Parmesan
- Godt brød, jeg synes hvitløksbrød er kjempegodt til løksuppe
Sånn gjør du:
- Skjær løken i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin.
- Stekes i stekepanne med smør under omrøring, tilsett presset eller finhakket hvitløk.
- Stekes på middels varme til den blir gylden.
- Hell løken over i crock-pot kjelen og tilsett timian, sukker, salt, pepper og soyasaus.
- Knus buljongterninger og tilsett det i gryta, sammen med vann og vin.
- La suppen 'koke' 4-5 timer på LOW eller 2,5-3 timer på HIGH. I vanlig kjele bør den koke i 45 minutter -eller lenger. Den blir bedre og bedre jo lenger den koker, så du kan gjerne la den stå og småkoke i kjelen eller i crock-pot i mange timer.
- Smak til med mer salt og pepper, hvis nødvendig.
- Fersk revet parmesan drysses i sirkler på et bakepapir, i ett tynt lag så du nesten ser igjennom. Stekes på 160 grader varmluft til osten er gyldenbrun, ca. 5-8 minutter. Legg dem over på tørkepapir, så fettet renner av og de stivner.
- Server suppen rykende varm og server sprøstekt parmesan ved siden av -eller knus de og dryss osten over.
- Server suppen med godt brød, som man kan duppe i suppa.
|
Skjærer løk ♫♫ Mandolin anbefales !! |
|
Bruner løken ♫♫ |
|
Knuser buljongterninger ♫♫ Det er smart å legge dem i en pose og knuse dem med en kjevle ! |
|
Klar til koking ♫♫ |
|
River parmesan ♫♫ |
|
Sprøstekt parmesan ♫♫ |
|
Ingredienser ♫♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar