Jeg har lenge hatt lyst til å lage brunostis, da jeg har en mann som bare 'må ha' brunost hver dag ❤ Leste oppskrifter på nett og kom frem til denne utgaven.
Når man lager brunostis får man jo igjen eggehviter.
A-ha... det er sikkert godt med sprø marengs til isen 😋
Også trenger man noe syrlig til alt det søte -
Hmmm.... Jordbærcoulis selvfølgelig 🍓
Da er det bare å sette i gang !!
Denne desserten tar det over seks timer å lage, så lag gjerne alle elementene dagen før servering.
Hjemmelaget brunostis er kjempegodt -og veldig enkelt å lage selv, prøv da vel.
Det ligger steg for steg bilder, med enkelte tips under oppskriften.
Da er det bare å sette i gang !!
Denne desserten tar det over seks timer å lage, så lag gjerne alle elementene dagen før servering.
Hjemmelaget brunostis er kjempegodt -og veldig enkelt å lage selv, prøv da vel.
Det ligger steg for steg bilder, med enkelte tips under oppskriften.
Kjempegodt ble det ♥
Må si meg fornøyd med denne selvkomponerte desserten ♥
Herlig smakfull dessert med sprø marengs og en nydelig, litt syrlig jordbærcoulis 🍓
Brunostis
Når isen begynner å stivne kan du gjerne ta den over i mindre former, hvis du ikke skal servere all isen til ett måltid ♥ Frys ned passelige porsjoner til hvor mange du skal servere denne gode isen til.
Herlig smakfull dessert med sprø marengs og en nydelig, litt syrlig jordbærcoulis 🍓
Brunostis
- 1 plate gelatin
- 1 vaniljestang
- 2½ dl lett melk
- 3 dl kremfløte
- 220 g god brunost
- 5 eggeplommer
- 100 g sukker
- Legg gelatinplaten i kaldt vann til den er myk, det tar 5-10 minutter.
- Hell melk og fløte i en kjele.
- Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene, tilsett frøene og vaniljestangen i kjelen.
- Kok opp blandingen og ta kjelen av platen.
- Ta ut vaniljestangen.
- Rør inn gelatinplaten.
- Riv brunost og rør den inn i fløteblandingen.
- Avkjøl blandingen litt.
- Skill eggehvite og plommer. Ta vare på eggehvitene, de skal brukes til marengs.
- Pisk sammen sukker og eggeplommer til eggedosis.
- Visp brunostblandingen inn i eggedosisen, når den er ganske så avkjølt.
- Ha blandingen i en bolle eller form, legg formen i fryseren.
- Rør i blandingen hvert 15 minutt den første timen. La isen fryse videre i halv time, ta den ut og rør den skikkelig. Grunnen til at man må røre i isen er for å unngå iskrystaller.
- Frys isen videre i ytterligere 5 timer. Etter 5 timer bør den være klar til servering, men den kan selvfølgelig oppbevares lenge i fryseren.
- Ta den opp av fryseren og sett den i kjøleskapet 15-30 minutter før servering.
Marengs
- 5 eggehviter
- 2,5 dl sukker
- Forvarm stekeovnen til 100°C varmluft.
- Pisk eggehviter stive i en helt ren bolle.
- Tilsett sukkeret litt av gangen og fortsett piskingen til en stiv og blank marengs.
- Dekk to stekeplater med bakepapir.
- Hell blandingen i en sprøytepose og lag fine marengs.
- Sett stekeplatene i ovnen og senk temperaturen til 80 °C varmluft.
- Stek marengsen i 2 timer. La de avkjøles inne i ovnen med ovnsdøren åpen.
- Oppbevar marengsene tørt, ikke sett dem i kjøleskapet.
Jordbærcoulis
- 400 g frosne jordbær
- 0,5 dl sukker
- 1 dl vann
- 1 lime
- Kok opp sukker og vann. La det koke under omrøring til sukkeret er oppløst.
- Legg de frosne jordbærene i en blender.
- Skvis over saften av en lime.
- Hell over sukkerlaken og kjør blandingen godt, til den har fått en fin konsistens uten biter av jordbær.
- Press blandingen gjennom en finmasket sil for å få en glatt saus.
- Oppbevares i kjøleskapet frem til servering.
Du kan selvfølgelig bruke friske, gode norske jordbær når de er i sesong.
Importerte jordbær har svært lite smak, så frosne jordbær er ett bedre alternativ.
Ingredienser til brunostis ♥ |
Koker opp melk, fløte, vaniljestang og vaniljefrø ♥ |
River opp brunost ♥ |
Rører brunosten inn i fløteblandingen ♥ |
Har vispet eggeplommer og sukker til eggedosis ♥ Skal vispe inn brunostblandingen ! |
Klar til frysing ♥ Det legger seg litt 'skum' på toppen, men det blir borte når du rører i den når den begynner å fryse ! |
Visp eggehviten til marengs helt stiv før du tilsetter litt og litt av sukkeret ♥ |
Skikkelig 'klin' men.... ♥ (Husk på å rør i isen) |
Klare til steking ♥ |
Forvarm ovnen til 100°C varmluft. Senk temperaturen til 80°C varmluft med en gang du har satt platene i ovnen ♥ |
Koker opp sukkerlake til jordbærcoulis ♥ |
Kjører sukkerlake, jordbær og limesaft i en blender ♥ |
Presser coulisen gjennom en finmasket sil ♥ |
Jordbærcoulis ♥ |
Oppbevar marengs i en tett boks, gjerne med bakepapir ♥ Sett den på ett tørt sted, ikke i kjøleskapet ! |
Brunostis ♥ |
Klar til servering ♥ Brunostisen kunne nok vært fryst litt lenger, men jeg klarte ikke å vente 😋 |
Smaker helt nydelig ♥ |
Nom Nom ♥ ♥ ♥ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar