Jeg hadde igjen to plater med butterdeig etter gårsdagens retromat ♫♪
Da ble den en veldig smakfull og diggbar dessert i dag ♥
Selvfølgelig kan du lage butterdeig og vaniljekrem selv, men det er lov å gjøre det litt enkelt noen ganger. Desserten minner om Napoleonskake, men litt friskere da den inneholder bær -og ikke fullt så søt.
Det enkle er ofte det beste sies det -og når resultatet blir så bra, så kan jeg si meg enig 😋
Litt sprøtt, litt søtt og litt syrlig !!
Du trenger til 4 porsjoner:
- 2 plater butterdeig
- Melis
- 6 ss vaniljekrem
- En neve eller to med valnøttkjerner
- Bringebær
- Blåbær
- Flytende honning
- Sitronmelisse
Sånn gjør du:
- Legg fryste butterdeigplater på en stekeplate med bakepapir. La dem tine i romtemperatur i 15 minutter.
- Del butterdeigplatene i to deler.
- Skjær forsiktig i butterdeigen; en firkantet ramme langs kanten av deigen. Ikke skjær helt igjennom deigen.
- Sikt over melis.
- Stek firkantene i ovn på 200 °C i 20 minutter.
- Ta butterdeigen ut av ovnen og avkjøl dem.
- Skjær forsiktig langs strekene og løft bort "lokket".
- Bland vaniljekrem med finhakkede hasselnøtter.
- Fyll butterdeigskistene med nøttekrem.
- Tilsett friske bær og hell over litt honning.
- Pynt med sitronmelisse og dryss over litt melis.
Tips:
Desserten må serveres med en gang den er ferdig, så ikke nøttene blir myke og butterdeigbunnen bløt, men butterdeigen kan du steke i god tid.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar