Kjapp og enkel fiskegryte, som du lager på under 30 minutter.
Jeg serverte retten med jasminris og salat.
Jeg serverte retten med jasminris og salat.
Jasmin ris er en thailandsk ris som vokser i samme jord som jasminplantene, derav smaken og navnet. Smaken på risen er mild og konsistensen er lett klebrig.
Du trenger til 4 porsjoner:
- 500 g laksefilet, uten skinn og bein
- 1 stk løk
- 12 stk små tomater
- 2 ss smør
- 2 ts red curry paste
- 2 ss hvetemel
- 4 dl lett kokosmelk
- 1 ss soyasaus
- Sitron
- Salt
- Kokt ris
- Koriander
- Salat
Sånn gjør du:
- Sett først risen på kok. Den tar det vanligvis 20 minutter å koke -og da er middagen klar.
- Hakk løken og del små tomater i to.
- Skjær laks i passende terninger.
- Smelt smør i en kasserolle, tilsett løk og curry paste og la det surre noen minutter.
- Rør inn hvetemel og spe med kokosmelk, litt og litt om gangen.
- La sausen koke noen minutter før du tilsetter tomater. saften av 1/2 sitron og soyasaus.
- Smak sausen til med salt.
- Tilsett laksen og la fisken trekke i sausen i ca. 5 minutter, til den er gjennomkokt.
- Server fiskegryten med kokt ris og frisk salat
- Dryss gjerne over frisk koriander, min favoritt urt !!
Ingredienser ✿⊱╮✿⊱╮ |
Freser løk og red curry paste ✿⊱╮ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar