Fiskesuppe med blåskjell ♥


Dette er en helt fantastisk kremet fiskesuppe med ferske blåskjell !
Det tar litt tid å lage den, men vel verdt den koselige stunden på kjøkkenet.
Hvitvinen kan byttes ut med eplejuice, hvis du ikke vil bruke vin i maten.

Jeg brukte steinbit, som er fast i fisken og ikke koker i stykker og ørret i dag, men du kan bruke den fisken du liker best. Torsk og laks er ett godt alternativ.

Server den til forrett eller som ett eget måltid.

Smaker helt nydelig 
- tror til og med den slår knocout på den berømte fiskesuppen fra Engelsviken !!


Du trenger til 4 porsjoner:
Skal du servere den til forrett er det nok til ca. 8 porsjoner
  • 1 kg blåskjell
  • 300 g ørret, filet uten bein og skinn
  • 300 g steinbit, filet uten bein og skinn
  • 1 ss smør
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts sort hel pepper
  • En liten neve frisk timian
  • 3 dl hvitvin
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 dl vann
  • 1 gul løk
  • 1 gulrot
  • 1/2 persillerot
  • 1 rød chili
  • 2 fedd hvitløk 
  • 2 dl kyllingkraft
  • 6 dl kremfløte
  • 2 ss crème fraîche
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 ts sukker
  • 1/4 ts kajennepepper
  • Frisk dill
Sånn gjør du:
  1. Vask og rens blåskjell, kast skadet blåskjell og de som ikke lukker seg.
  2. Hakk løk, hvitløk og chili. Skjær gulrot og sellerirot i biter.
  3. Ha 1 ss smør i en stor kjele. Tilsett fennikelfrø og pepper og la det surre ett par minutter på middels varme.
  4. Tilsett timian, hvitvin, hvitvinsedikk, vann, løk, hvitløk, chili, gulrot og sellerirot.
  5. Kok opp og tilsett blåskjell. Damp dem under lokk i ca. 5 minutter, til skjellene har åpnet seg.
  6. Ta ut blåskjellene med en hullsleiv og sett dem til side. Prøv å ikke få med altfor mye grønnsaker.
  7. Tilsett fløte, kyllingkraft, jeg brukte vann og ett beger kyllingfond. La suppen koke noen minutter før du tilsetter crème fraîche -og la suppen koke ytterligere 2 minutter.
  8. Ta ut litt av grønnsakene, ca. 2-3 hullsleiver -og legg grønnsakene til side. Plukk ut pepper og fennikelfrø, de er ikke noe gode å tygge på.
  9. Kjør suppen glatt med en stavmikser.
  10. Sil suppen gjennom en finmasket sil og smak til med salt, pepper, sukker og kajennepepper.
  11. Legg tilbake grønnsakene.
  12. Sett suppen tilside mens du renser blåskjellene, spar noen hele blåskjell til pynt.
  13. Før servering varmer du opp suppen og tilsetter torsk og laks i terninger.
  14. La fisken trekke i 5 minutter.
  15. Tilsett blåskjellene helt til slutt -eller legg blåskjell rett i suppeskålene ved servering.
  16. Pynt med noen hele blåskjell og dryss over frisk dill.
  17. Spis og nyt, gjerne med godt brød.
Dagens vin:
Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie

Ingredienser 
Suppebasisien er klar til å tilsette blåskjell
Blåskjellene er ferdig dampet 
Tatt ut blåskjellene og tilsatt kyllingkraft og fløte 
Tatt ut litt av grønnsakene, de skal tilbake i suppen etterpå 
Kjører suppen med en stavmikser
Siler suppen i en finmasket sil 
Renser blåskjell, ta vare på noen fine til garnityr
La fisken trekke i suppen i 5 minutter 
Klar til servering
Spis & Nyt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF