Dette er en helt fantastisk kremet fiskesuppe med ferske blåskjell !
Det tar litt tid å lage den, men vel verdt den koselige stunden på kjøkkenet.
Hvitvinen kan byttes ut med eplejuice, hvis du ikke vil bruke vin i maten.
Jeg brukte steinbit, som er fast i fisken og ikke koker i stykker og ørret i dag, men du kan bruke den fisken du liker best. Torsk og laks er ett godt alternativ.
Server den til forrett eller som ett eget måltid.
Smaker helt nydelig ♥
- tror til og med den slår knocout på den berømte fiskesuppen fra Engelsviken !!
Du trenger til 4 porsjoner:
Skal du servere den til forrett er det nok til ca. 8 porsjoner
- 1 kg blåskjell
- 300 g ørret, filet uten bein og skinn
- 300 g steinbit, filet uten bein og skinn
- 1 ss smør
- 1 ts fennikelfrø
- 1 ts sort hel pepper
- En liten neve frisk timian
- 3 dl hvitvin
- 2 ss hvitvinseddik
- 2 dl vann
- 1 gul løk
- 1 gulrot
- 1/2 persillerot
- 1 rød chili
- 2 fedd hvitløk
- 2 dl kyllingkraft
- 6 dl kremfløte
- 2 ss crème fraîche
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1/2 ts sukker
- 1/4 ts kajennepepper
- Frisk dill
Sånn gjør du:
- Vask og rens blåskjell, kast skadet blåskjell og de som ikke lukker seg.
- Hakk løk, hvitløk og chili. Skjær gulrot og sellerirot i biter.
- Ha 1 ss smør i en stor kjele. Tilsett fennikelfrø og pepper og la det surre ett par minutter på middels varme.
- Tilsett timian, hvitvin, hvitvinsedikk, vann, løk, hvitløk, chili, gulrot og sellerirot.
- Kok opp og tilsett blåskjell. Damp dem under lokk i ca. 5 minutter, til skjellene har åpnet seg.
- Ta ut blåskjellene med en hullsleiv og sett dem til side. Prøv å ikke få med altfor mye grønnsaker.
- Tilsett fløte, kyllingkraft, jeg brukte vann og ett beger kyllingfond. La suppen koke noen minutter før du tilsetter crème fraîche -og la suppen koke ytterligere 2 minutter.
- Ta ut litt av grønnsakene, ca. 2-3 hullsleiver -og legg grønnsakene til side. Plukk ut pepper og fennikelfrø, de er ikke noe gode å tygge på.
- Kjør suppen glatt med en stavmikser.
- Sil suppen gjennom en finmasket sil og smak til med salt, pepper, sukker og kajennepepper.
- Legg tilbake grønnsakene.
- Sett suppen tilside mens du renser blåskjellene, spar noen hele blåskjell til pynt.
- Før servering varmer du opp suppen og tilsetter torsk og laks i terninger.
- La fisken trekke i 5 minutter.
- Tilsett blåskjellene helt til slutt -eller legg blåskjell rett i suppeskålene ved servering.
- Pynt med noen hele blåskjell og dryss over frisk dill.
- Spis og nyt, gjerne med godt brød.
Dagens vin:
Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie
|
Ingredienser ♥ |
|
Suppebasisien er klar til å tilsette blåskjell ♥ |
|
Blåskjellene er ferdig dampet ♥ |
|
Tatt ut blåskjellene og tilsatt kyllingkraft og fløte ♥ |
|
Tatt ut litt av grønnsakene, de skal tilbake i suppen etterpå ♥ |
|
Kjører suppen med en stavmikser ♥ |
|
Siler suppen i en finmasket sil ♥ |
|
Renser blåskjell, ta vare på noen fine til garnityr ♥ |
|
La fisken trekke i suppen i 5 minutter ♥ |
|
Klar til servering ♥ |
|
Spis & Nyt ♥ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar