Mine favoritt desserter ♥


Frem til slutten av 60-tallet ble det servert dessert hver dag 
Den var ofte veldig enkel, sviskekompott, en frukt, brødpudding, smuldrepai med frukt eller min favoritt 👉 Tilslørte bondepiker.

Nå er det langt i mellom dessertene, det blir kun servert i selskaper, kanskje til søndagsmiddagen, men til jul -og nyttårsmiddag står nok desserten på bordet i de fleste hjem !


Her har jeg samlet noen av mine søte favoritter ♥
Link til oppskriften finner du i navnet på retten.


Hvit sjokolademousse med limemarinerte jordbær 

Nydelig, fløyelsmyk dessert med hvit sjokolade.
Må bare oppleves 



Karamellpudding er nok en av Norges mest populære desserter.
Karamellpudding smelter på tungen og smaker himmelsk



Brunostis med jordbærcoulis og marengs 

Herlig smakfull dessert med sprø marengs og en nydelig, litt syrlig jordbærcoulis 🍓

Denne tar det lang tid å lage, men den blir utrolig god altså !!



Panna cotta med multepuré

Panna cotta er en av verdens beste desserter.
Panna cotta betyr - kokt fløte - den skal være fløyelsmyk og smelte i munnen.

Sammen med syrlig multe smaker det helt fantastisk



Fruktsalat med vanilje & cognac

Herlig frisk himmelsk dessert.
Frukt og bær er jo bare så godt da. Bruk de fruktene du liker best og som er i sesong.


Crème Brûlée

Crème brûlée er en kjent Fransk dessert -og betyr brent fløte.
Den er silkemyk og har en herlig, knasende karamellisert topping.
Her har jeg laget en 'juleversjon' med kjente julesmaker

Den originale Crème Brûlée, finner du oppskrift på 👉 her.
⋰ ⋰
.((¯`´¯) Lev - Spis & Nyt !!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF