Herlig tradisjonrikt julegodteri !
Mandlene blir ekstra sprø når du steker dem litt i stekeovn før du karamelliserer dem.
Litt havsalt gir dem en ekstra god smak og smøret gjør dem blanke og fine
♥
Gi dem bort i julegave eller nyt dem selv !
- 150 g sukker
- 1 dl vann
- 350 g mandler
- 1,5 ss meierismør
- 2 ts havsalt
- 1 ss olje til pensling av bakepapiret
Sånn gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Legg mandlene på et stekebrett dekket med bakepapir og rist dem i ovnen i 10 minutter.
- Kok opp sukker og vann i en tykkbunnet kjele.
- La laken koke til alt sukkeret er oppløst. Sett ned varmen litt.
- Tilsett mandlene og la det småkoke videre under stadig omrøring.
- Det tar ca. 10 minutter til sukkeret fester seg på mandlene.
- Fortsett å rør, da vil sukkeret smelte igjen og det blir etterhvert skikkelig karamell, som fester seg rundt mandlene. Pass på varmen slik at sukkeret smelter til karamell uten å bli brent. Det tar ytterligere 10-15 minutter.
- Rør til slutt inn smøret og havsalt.
- Legg bakepapir på en stekeplate. Pensle det litt med olje, så ikke mandlene fester seg fast.
- Hell mandlene utover bakepapiret og dra mandlene fra hverandre med to gafler.
- La de avkjøles og stivnes helt før du legger dem over i en boks eller glass.
- Oppbevares tørt -ikke sett dem i kjøleskapet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar