Delfiakake er en konfektkake, som er laget av kokosfett og kokesjokolade som hovedingredienser.
En kraftig, mektig kake -som for mange er ett 'must' på kakefatet i julen.
Den er veldig enkel å lage da den ikke skal stekes, kun blandes sammen og settes kjølig til den stivner.
Men, du vet.... må gjøre 'en liten vri' jeg da vettu... ♫
En liten klunk Cognac gjør susen ~*♥*~
- 250 g kokesjokolade
- 250 g delfiafett
- 4 ss sterk kaffe
- 5 ss cognac
- 2 egg
- 3 ss sukker
- Per kjeks
- Marsipan
- 1 pose geletopper
- Julemarsipan til pynt
- Kle en liten brødform med bakepapir.
- Smelt delfiafett i en kjele på svak varme.
- Smelt sjokoladen i delfiafettet og tilsett kaffe. Ikke rør før sjokoladen er smeltet.
- Rør inn cognac når blandingen er lunken. Jeg brukte 5 ss, men du kan gjerne bruke mer -eller droppe den helt.
- Rør sjokoladeblandingen glatt og jevn.
- Visp egg og sukker til eggedosis.
- Rør sjokoladeblandingen inn i eggedosisen til en jevn fin røre.
- Fyll først litt sjokoladerøre i formen.
- Legg kjeks og marsipan lagvis med sjokoladerøre. Jeg la to lag med kjeks og to lag med marsipan, med sjokolade mellom lagene og sjokolade på toppen.
- Pynt med geletopper og litt ekstra marsipan.
- Dekk kaken til med plast eller folie og sett den i kjøleskapet til den stivner.
- Skjær kaken i tynne skiver ved servering.
Ingredienser ~*♥*~ |
Sjokoladeblandingen er klar til å tilsette cognac ~*♥*~ |
Visper egg og sukker til eggedosis ~*♥*~ |
Skjærer marsipan i skiver ~*♥*~ |
Klar for montering ~*♥*~ |
Legger kakerøre, kjeks og marsipan lagvis i formen ~*♥*~ |
Pyntet med geletopper og litt ekstra marsipan ~*♥*~ |
Delfiakake ~*♥*~ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar