Pikekyss er små søte marengs 😋
De skal være sprø utenpå og litt seige inni
Jeg synes lakris er sykt godt
- og i denne utgaven har jeg smaktilsatt marengsen med hockeypulver.
Hockeypulver er lakrispulver, som er pakket inn i en liten plastboks.
Hockeypulver var kjempepopulært på 80- tallet og selges fremdeles.
Pikekyss med lakris:
- 4 eggehviter
- 2 dl sukker
- 2 pakker Hockeypulver
Sånn gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 100°C varmluft.
- Del eggehvite og eggeplommer.
- Pisk eggehviter stive i en helt ren bolle.
- Tilsett sukkeret litt av gangen, tilsett hockeypulver og fortsett piskingen til en stiv marengs.
- Dekk to stekeplater med bakepapir.
- Hell blandingen i en sprøytepose og lag fine pikekyss. Har du ikke sprøytepose kan du bruke en skje, blir ikke like fin fasong, men smaker like godt !
- Sett stekeplatene i ovnen og senk temperaturen til 80 °C varmluft.
- Stek marengsen i 2 timer. Test om de er ferdige, de skal løsne fra bakepapiret uten at det blir noe marengs igjen på bakepapiret.
- La de avkjøles inne i ovnen med ovnsdøren åpen.
- Oppbevar pikekyssene tørt, ikke sett dem i kjøleskapet.
Du kan lage majones av eggeplommene, oppskrift 👉 her.
Ingredienser ♥ |
Skill eggehvite og eggeplommer ♥ |
Pisk eggehviten helt stiv, før du tilsetter sukker ♥ |
Ta blandingen i en sprøytepose, eller legg marengs med en skje på stekeplater med bakepapir ♥ |
Stekes på 80 grader i 2 timer ♥ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar