Fiskepudding lager du lekende lett selv.
Den blir mye bedre og inneholder mye mer fisk enn de såkalte fiskepudding -eller fløtepuddingene man får kjøpt ferdig. Du kan selvfølgelig få kjøpt fiskepudding av god kvalitet også, hos fiskehandlere, som lager den selv, men de koster gjerne noen kroner.
Hvis du har en kjøkkenmaskin lager du raskt fiskefarse på få minutter.
Anbefales, hvis man har tilgang til fersk fisk, som ikke er altfor dyr.
Har du muligheter for å fiske hvit fisk selv -er du utrolig heldig ♥
Ferdig pakket fisk fra kjøledisken går det helt fint å bruke, men pass på at den er fersk, det vil si -ikke har vært fryst. Mange butikker, de fleste faktisk selger 'fersk fisk', som har vært fryst !
Pakkene er merket med liten skrift under ingredienser: Produsert av fryst råstoff.
Fiskefilet fra blant annet Lerøy er heller ikke fersk, den er merket med OPPTINT !
Den blir mye bedre og inneholder mye mer fisk enn de såkalte fiskepudding -eller fløtepuddingene man får kjøpt ferdig. Du kan selvfølgelig få kjøpt fiskepudding av god kvalitet også, hos fiskehandlere, som lager den selv, men de koster gjerne noen kroner.
Hvis du har en kjøkkenmaskin lager du raskt fiskefarse på få minutter.
Anbefales, hvis man har tilgang til fersk fisk, som ikke er altfor dyr.
Har du muligheter for å fiske hvit fisk selv -er du utrolig heldig ♥
Ferdig pakket fisk fra kjøledisken går det helt fint å bruke, men pass på at den er fersk, det vil si -ikke har vært fryst. Mange butikker, de fleste faktisk selger 'fersk fisk', som har vært fryst !
Pakkene er merket med liten skrift under ingredienser: Produsert av fryst råstoff.
Fiskefilet fra blant annet Lerøy er heller ikke fersk, den er merket med OPPTINT !
Og det er helt greit, men ikke hvis du skal lage fiskepudding !
Du må bruke fisk, som ikke har vært fryst.
Når fisken blir fryst skjer det noe som kalles for denaturering. Denaturering av proteiner betyr at strukturen til proteinet blir helt eller delvis ødelagt. Mer spesifikt betyr det at polypeptidkjedene i proteinet blir ødelagt.
Kort fortalt betyr det at fisken mister proteinet/bindemiddelet og fiskepuddingen vil bli løs og kornet.
Prater av erfaring, man lærer så lenge man lever. Se bildet nederst i innlegget.
Fisken og meieriproduktene bør være like kalde, når de blandes sammen.
Spis & Nyt ♥♫♫Du må bruke fisk, som ikke har vært fryst.
Når fisken blir fryst skjer det noe som kalles for denaturering. Denaturering av proteiner betyr at strukturen til proteinet blir helt eller delvis ødelagt. Mer spesifikt betyr det at polypeptidkjedene i proteinet blir ødelagt.
Kort fortalt betyr det at fisken mister proteinet/bindemiddelet og fiskepuddingen vil bli løs og kornet.
Prater av erfaring, man lærer så lenge man lever. Se bildet nederst i innlegget.
Fisken og meieriproduktene bør være like kalde, når de blandes sammen.
Fiskepudding:
- 1 kg fersk torskefilet
- 3 ts salt
- 2 ss potetmel
- 1 ts hvit pepper
- 1 ts muskat
- 3 dl fløte
- 4 dl melk
Sånn gjør du:
- Fyll en langpanne med vann og sett den i stekeovnen. Forvarm ovnen til 180 grader.
- Rens fiskefileten fri for bein og skinn. Skjær den i biter.
- Kjør den godt i en kjøkkenmaskin eller stor blender til en jevn farse.
- Tilsett salt, potetmel, pepper og muskat.
- Start kjøkkenmaskinen og tilsett fløte og melk, litt og litt om gangen. Fiskefarsen skal ta til seg all melken før du tilsetter mer.
- Fyll farsen i godt smurt form. Jeg brukte avlang form på 1,5 liter. Dunk formen mot kjøkkenbenken så farsen pakker seg godt, da unngår du lufthull i puddingen.
- Stek fiskepuddingen i vannbad ved 180 grader i ca. 60 minutter til den er fast og gjennomstekt.
Tips til tilbehør:
- Nystekt fiskepudding med kokte poteter, gulrotstuing, erter og reker.
- Skjær fiskepuddingen i skiver og stek den i en stekepanne i godt smør, server den på brødskive med masse stekt løk og litt ketchup.
- Server den med poteter og ertestuing.
- Stek den i skiver og server den med pasta og tomatsaus.
- Med kokt ris, grønnsaker og soppsaus.
- Stekt i skiver med masse stekt løk, ovnsbakte poteter og soppsaus.
- Med tykk hvit saus, masse reker, grønnsaker og kokte poteter. Kan også krydre med karri.
Takk for gode tips!
SvarSlettBare hyggelig, fint at mine 'tabber' kan være til hjelp :)
Slett