Sponset innlegg i samarbeid med Crock-Pot / Acreto AB
Saftig og smakfull ribbe tilberedt i Crock-Pot
🍂
Ribbe blir veldig god og saftig hvis den får steke på svak varme -og svoren blir veldig sprø hvis den blir dampet lenge nok på forhånd.
En Crock-Pot sørger for begge deler 🍂
Den holder ca. 80 grader på innstilling LOW -og all dampen forblir i kjelen, noe som gir ett saftig resultat. Det er en fordel og ha en stor utgave hvis du skal dampe/steke ribbe i den.
Ribba må etterstekes i ovn for å få sprø svor, men det gir deg tid til å forberede tilbehøret 🍂
Jeg serverte ribba med kokte poteter, en smakfull kålrotstappe, som du finner oppskrift på her, noen svisker og en nydelig saus 🍂
Jeg serverte ribba med kokte poteter, en smakfull kålrotstappe, som du finner oppskrift på her, noen svisker og en nydelig saus 🍂
Du kan selvfølgelig servere ribbe med tradisjonelt tilbehør, som medisterkaker, julepølser og surkål.
Sausen kokte jeg på kraften, som var igjen i Crock-Pot kjelen 🍂
Ribbe:
Ribbe:
- 1,5 kg ribbe, en passende bit som får plass i Crock-Pot kjelen.
- Salt
- Pepper
- 5 dl kjøttkraft
- Løk, gulrøtter og andre grønnsaksrester.
Sånn gjør du:
- Rut svoren med en skarp kniv og gni ribba godt inn med salt og pepper.
- Skjær løk og gulrot i litt store biter og legg dem i bunnen av Crock-Pot innerkjelen. Nå kan du rydde opp i grønnsaksskuffen og bruke de grønnsakene du har for å få en litt høy rist, så ribba kan ligge på toppen. Jeg brukte i tillegg til gulrøtter og gul løk, en stor skrukkete champinjong, litt pjuskete vårløk, rødløk og en halv fennikel. Dette gir en god smak på kraften, som skal brukes til saus.
- Tilsett kjøttkraft. Jeg brukte vann og ett beger kjøttfond.
- Legg ribba med svoren opp på toppen av grønnsakene.
- Sett på lokk. Dette kan du med fordel gjøre dagen før. Sett innerkjelen i kjøleskapet til dagen etter. Da blir det enkelt og sette den på kok før du reiser ut på dagens gjøremål.
- Sett på Crock-Pot kjelen og damp ribba i 7 timer på innstilling LOW. Min utgave går automatisk over på KEEP WARM når koketiden er ute. Den stod på KEEP WARM i 1 time.
- Løft ribba forsiktig ut av kjelen og over på et stekebrett eller en liten langpanne.
- Etterstek den høyt oppe i stekeovn på 220 grader varmluft med grillelementet på i ca. 30 minutter til svoren har blitt sprø, men følg med -alle ovner er forskjellige.
- Mens, ribba etterstekes i ovn koker du poteter og forbereder tilbehøret du ønsker.
- Sil kraften, som er igjen i kjelen og lag en god saus.
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 5 dl kraft fra kjelen
- 2 ss soyasaus
- Salt
- Pepper
- (En skvett Mrs Chengs soppsoya eller litt sukkerkulør)
Sånn gjør du:
- Smelt smør, tilsett mel og rør til det har blitt en brun masse.
- Spe med stekesky, litt og litt om gangen.
- La sausen trekke i ca. 10 minutter.
- Smak til med salt, pepper, soyasaus og gjerne soppsoya.
Steg for steg 👇
Rut opp svoren med en skarp kniv og gni ribba inn med salt og pepper ~*♥*~ |
Bruk grønnsaker til rist ♥ Gulrot og løk gir god smak på sausen i tillegg kan du bruke det du har ! |
Grønnsaker ♥ |
Hell over kjøttkraft og legg ribba på toppen av grønnsakene ♥ |
Klar til koking/damping ! Jeg dampet den på LOW i 7 timer - og den stod på KEEP WARM i ytterligere 1 time 🍂 |
Etter 7 timer på LOW og 1 time på KEEP WARM ♥ |
Jeg fikk totalt 9 dl kraft ♥ |
Sett ribba litt høyt i stekeovn på 220 grader varmluft med grillelementet på for å få sprø svor ♥ |
Koker saus ♥ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar