Karamellpudding i porsjonsformer ~*♥*~


Karamellpudding er en av Norges mest populære desserter.
Den smelter på tungen og smaker himmelsk 

Desserten blir, som regel stekt i brødformer, men i dag har jeg laget den i porsjonsformer.
Karamellpudding i stor form finner du oppskrift på ⇾ her.

Karamellpuddingen må avkjøles i minimum 5 timer, men kan gjerne lages dagen før servering.
De sorte prikkene er beviset på ekte vanilje.

Hvis du vil lage en lavkarbo utgave, finner du oppskrift på en knallgod karamellpudding med bakesukker ⇾ her !
Den er faktisk like god, som den med vanlig sukker.

Server karamellpudding med ⇾ krumkake  


Glassering av formene
  1. Varm opp stekeovn til 200°C varmluft.
  2. Hell 1 ss sukker i hver porsjonsform.
  3. La det steke i ca. 30 minutter -eller til sukkeret har smeltet til karamell. Men, følg med alle ovner er ulike. Det går nok raskere hvis du setter dem på en rist -og ikke i ovnspannen, som jeg gjorde.
  4. Ta ut formene og avkjøl dem. Disse kan du forberede god til i forveien. Hvis det knaker i formene -og karamellen slår sprekker, så er det helt normalt !!
Karamellpudding 
Til 8 stk trenger du:
  • 2 dl sukker
  • 4 dl kremfløte
  • 4 dl hel melk
  • 1 vaniljestang
  • 5 egg
Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til  200 °C.
  2. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
  3. Kok opp fløte, sukker og melk sammen med vaniljestangen og frøene. 
  4. Avkjøl blandingen og ta ut vaniljestangen.
  5. Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg.
  6. Sil blandingen og fordel den i formene.
  7. Sett formene i en langpanne og hell på kokende vann til det står halveis opp på formene.
  8. Sett langpannen inn i ovnen og skru så ned varmen til 125 °C.
  9. La puddingen steke til den har stivnet, det tar ca. 2 timer. Sjekk med baksiden på en bløt skje om de er ferdig stekt. Det skal ikke bli merker av skjeen.
  10. Avkjøles og settes i kjøleskapet til neste dag.
Smelt sukker til karamell i porsjonsformene  ♥
Kok opp sukker, fløte, melk, vaniljefrø og vaniljestangen  
Avkjøl melkeblandingen og rør inn lett vispet egg
Sil basisen til karamellpuddingen 
Hell blandingen i avkjølte porsjonsformer med karamell i bunnen 
Forvarm ovnen til 200°C. Sett formene i langpanne og hell på kokende vann ! Sett NED ovnen til 125°C  
Ferdig stekt  Avkjøles, ta over plast og settes i kjøleskapet til neste dag 
Varm en kniv i varmt vann, tørk av den -og skjær forsiktig rundt på kanten ♥ Legg asjett på toppen og snu den rundt !
Spis & Nyt  
⋰ ⋰
.((¯`´¯) Lev - Spis & Nyt !!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿

Ingredienser 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF