Nudelsalat med mango, reker og wakame


Må bare ha mat med asiatiske smaker !
Wakame er tynne alger, herlige sjøgrønnsaker. Wakame tang er vanlig i japansk matlaging, det serveres selvfølgelig til sushi og  mange andre asiatiske retter. I norske butikker finner du det i kjøledisken sammen med sushi.

Digg, smakfull sammensetning av reker, mango og chili blandet med nudler og en hot saus !!
Det smaker så nydelig friskt, men allikevel litt sterkt ♫♫
Mat etter min smak

MONGOLSK BIFF - av HVALBIFF ♫♫ Fusion Crossover ♫♫


Hvalkjøtt smaker litt søt, litt vilt, et hint av sjømat og tar dessuten opp smak fra marinader, eddik, soyasaus og andre ting du tilsetter retten.

Hvalkjøtt passer perfekt til asiatiske smaker ♫♫
Mongolsk biff finner du på menyen i mange kinarestauranter rundt omkring i hele verden !
Herlig mørt og godt kjøtt med en tykk smaksrik saus.

Crossover og fusion er populært, nå også med hval a'la Edel ♫♫
Fusion - blanding fra flere lands kjøkken
Crossover - ingredienser fra flere verdensdeler

SJOKOLADEMOUSSE med WHISKEY ❥


Mousse er en luftig, fløyelsaktig krem som smelter i munnen 

- og når den består av masse god sjokolade og en klunk whisky... 
Det er lov å la seg friste 

Server desserten med en kopp kaffe og noe sprøtt, jeg serverte desserten med 👉 krumkaker 

Crock-Pot Butter Chicken ♪♫

Sponset innlegg i samarbeid med Acreto AB / CROCK-POT

Butter Chicken - Indisk smørkylling - er en av de mest populære indiske rettene.
Jeg har tilberedt kyllingen i Crock-Pot.

Legg de fleste ingrediensene i kjelen dagen før, så kyllingen blir godt marinert i yoghurt og krydder før du tilsetter tomater og smør dagen etter. 
La retten koke i 7 timer, da gjenstår det bare å tilsette fløte og koke ris når du kommer sulten hjem !

Herlig indisk smakfull mat - raskt og enkelt !!
- eller raskt er det ikke, men forberedelsene går raskt og den passer seg selv ♪♫

Langtidsstekt SVINEKAM - 8 timer ♥ Servert med potetgrateng, ovnsbakte grønnsaker og brun saus ஜ


Svinekam er rett og slett svinekoteletter, som ikke er delt opp i koteletter !
Det var en av klassikerne på bordet under søndagsmiddag på de gode 60-70 åra.

Langtidssteking av svinekam gir ett saftig og mørt resultat.
Jeg serverer det supemøre kjøttet med nydelig potetgrateng, gode ovnsbakte middelhavsgrønnsaker og en smakfull saus.

God middag

Gratinerte blåskjell ♫♪


Blåskjell er rimelig sjømat, som kan serveres på mange måter.
Dampet i kjele, i kombidamp i stekeovn, porsjonspakker i folie, som stekes eller legges på grillen.
Krydder, urter og kraft kan varieres i det uendelige.
I denne oppskriften har jeg dampet dem i kjele først -og gratinert dem i ovn etterpå.

Små herlige smaksbomber, som smaker nydelig og ser imponerende ut !
Serveres nylaget som forrett eller snacks

Nasi Goreng - Vegetar ♪♫¸♥¸♫♪


Nasi goreng betyr oversatt fra Indonesisk : STEKT RIS !

Stekt ris er Indonesias nasjonalrett 🌾

Jeg har tidligere laget en utgave med reker, som du finner oppskrift på 👉 her.

Denne utgaven er laget, som en vegetarrett med kun grønnsaker -og de herlige asiatiske smakene. Jeg har kokt risen i grønnsaksbuljong, men har du igjen rester av kokt ris kan du gjerne bruke den.

Server den stekte risen med kokte egg, så har du en perfekt asiatisk frokost.

God start på dagen ♪♫¸¸♫♪

COCA-COLA marinert BIFF med bakt potet, salat og bearnaise ♫♫♥


Hensikten med marinering er først og fremst å gi kjøttet ekstra smak.
Lyst kjøtt, som kylling og svinekjøtt tar lettere til seg smakene enn storfekjøtt, du trenger derfor en marinade med litt ekstra sterke smaker -og gjerne en blanding av søtt, salt og litt spicy.

Denne biffen er også helt perfekt å legge på grillen !
Smaskens ♫♫

Stekt fiskepudding med hvitvinsaus og grønnsaker 🌿


Skikkelig god restemat !
Når julen er over, lommeboken har krympet og hverdagen er tilbake er det fint og finne gode rester i fryseren. Også må man "SPISE OPP MATEN" ❗❗

Jeg hadde igjen rester av god hjemmelaget fiskepudding, som du finner oppskrift på her.
I fryseren hadde jeg også rester av det som nesten kan kalles verden beste hvitvinsaus, etter jeg kokte fisk i Crock-Pot kjelen min, oppskrift her.

Retten kan selvfølgelig lages med ferdig kjøpt fiskepudding og en god hvit saus !
Enkel og god middag !

Resteform med kålrulletter i tomatsaus og pasta ✿


I går lagde jeg en stor porsjon kålruletter i tomatsaus, som du finner oppskrift på 👉 her.
I dag ble det en enkel, men god ovnsrett med pasta og rester av kålruletter i tomatsaus.


Jeg stekte resteformen på kombidamp funksjonen.
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft, noe som gir ett saftig og godt resultat. Denne kombinasjonen er spesielt godt egnet gratenger. Varmluften fordeles jevnt i hele ovnen og sørger for at teksturen blir perfekt og osten nydelig og gyllen
 
Print Friendly and PDF