Maccheroni Genovese
Disse lange pennelignende pastarørene er en av våre regionale pastatyper, fra Genova. Et annet navn for denne pastatypen er natalini, som kommer fra det italienske ordet natale som betyr jul. Denne rariteten ble vanligvis spist rundt juletider. De blir ofte brukt i klare supper, eller med ulike sauser eller kan fylles som en slags mini canneloni. Det geniale med hul pasta er at saus og smak kan feste seg både på innside og utside så til dette anbefales en rik og tykk saus.
Til 4-6 porsjoner:
- 400 g pastarør
- 600 g kjøttdeig av storfe
- 1 løk
- 1 grønn squash
- 2 boxer hakket tomat
- 1 ss sukker
- Basilikum, 2ss fersk eller 2ts tørr
- Oregano, 2ss fersk eller 2ts tørr
- Brun kjøttdeigen, ha den over i en gryte.
- Finhakk løken, brun den i litt smør og ha den over i gryten.
- Skjær opp squash i skiver, ca. 1 cm. tykke skiver og del hver skive i 4 biter eller 6 biter, etter hvor stor squashen er.
- Tilsett squash, tomater og krydder i kjøttdeigen.
- La det koke i ca. 20 minutter
- Kok pasta etter anvisningen på pakken i godt saltet vann, til det er igjen ca. 5 minutter av koketiden.
- Hell av kokevannet, ta vare på ca. 2 dl kokevann.
- Ta pastaen tilbake i kjelen og bland kjøttsausen godt inn, spe ut med litt kokevann.
- La pastaen koke videre i kjøttsausen, så sausen blander seg godt i pastarørene.
Maccheroni Genovese var veldig godt, men man trenger en STOR kjele c",)
Spis & Nyt !! ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar