Sauesiden blir skåret opp langs ribbeina og vannet ut ett døgn før det skal tilberedes.
Pinnekjøttet legges på en rist av bjørkepinner og dampes i ca. 3 timer.
Navnet pinnekjøtt kommer av dampkokemetoden, damping over bjørkepinner.
PINNEKJØTT:
Du trenger 500 g pinnekjøtt per person.
Navnet pinnekjøtt kommer av dampkokemetoden, damping over bjørkepinner.
PINNEKJØTT:
Du trenger 500 g pinnekjøtt per person.
- Vann ut pinnekjøttet i vann, 12-24 timer i romtemperatur, dette varierer så les på pakningsvedlegget på pinnekjøttet du bruker.
- Legg bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele.
- Du får kjøpt ferdige "pinnekjøttpinner", ligger som regel ved siden av pinnekjøttet i butikken.
- Fyll på vann så det står i høyde med 'risten'.
- Legg pinnekjøtt over og sett på lokk.
- Dampes på middels varme i ca. 3 timer.
- Pass på så det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann.
- Hvis ønskelig, kan du legge pinnekjøttet på en rist, over en langpanne i stekeovn, med grillfunksjonen på, i ca. 5 minutter etter det er ferdig dampet.
Del pølsene opp i passende biter, dampes sammen med pinnekjøttet de siste 20-30 minuttene.
KÅLROTSTAPPE:
KÅLROTSTAPPE:
- 1,5 kg kålrot
- 3 stk gulrøtter
- 1,5 l vann
- 1 ss salt
- 0.5 ts hvit pepper
- 1,5 dl fløte
- 5 ss smør
- Skrell og skjær kålrot og gulrøtter i biter.
- Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.
- Hell av kokevannet.
- Ha grønnsakene i en foodprossesor, tilsett fløte og smør, kjøres til alt er most sammen,
- til nesten samme konsistens som purè.
- Smak til med salt og pepper.
MANDELPOTETER:
~*♥*~
Det anbefales å skrote bjørkepinnene, og heller legge pinnekjøttet rett oppå mandelpotetene. Og reduserer vannivået noe, ca. 1/2 til 2/3 under mandelpotetene. Fordi kjøttet vil slippe en del vann. Her kan også vannet byttes ut med øl, med lavt humle nivå. Ikke pils, men m8ørkere øl, med mye malt preg og sødme, i rettning bayer og/eller barley wine. Stout og Porter blir for kraftig.
SvarSlettEnig i det ! Jeg har oppskrift på pinnekjøtt dampet på mandelpoteter, både med og uten øl også ! De siste årene har jeg servert pinnekjøtt med smørsaus. Det kan anbefales ! Godt nytt år :-)
Slett