Rissalat med røkelaks og chili & sesamdressing c",)


Har du igjen røkelaks ?
Lag denne lette og friske asiatiskinspirerte salaten med chili og sesamdressing!!
Den passer på buffet bordet, til lunch eller når du har lyst på noe godt, med mye smak.

Bruk gjerne rester av ris, men husk at den må kjøles ned raskt og oppbevares i kjøleskapet.
Matforgiftningsbakterien Bacillius ceceus kan nemlig overleve i kokt ris, og den har gode vekstforhold dersom risen blir stående ute i romtemperatur.
Risen bør brukes etter 1-2 dager.

Salat:
Til 4 porsjoner:
  • 500 g kokt, avkjølt ris (250 g ukokt)
  • 2 stk finkuttet vårløk
  • 1/2 agurk, skjært i biter, skjær bort den 'bløte remsen' i midten.
  • Ruccola, ca. 25 g
  • 150 g røkelaks i biter
  • Frisk koriander

Dressing:
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 3 ss sesamolje
  • Revet skall og saft av 1 sitron
  • 2 ts sweet chilisaus
 Sånn gjør du det:
  1. Bland og rør sammen ingrediensene til dressingen.
  2. Kok ris og avkjøl den.
  3. Bland alle ingrediensene til salaten sammen.
  4. Hell dressingen over salaten og bland godt sammen.
  5. Dryss over frisk hakker koriander ved servering.
 
Ingredienser



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF