God varmende suppe, med gode smaker.
Tom Ka Gai er en Thailandsk suppe, som originalt lages av en hel kylling og med galangal, sitrongress og kaffirlime blader 🌿
Litt fornorsket, så ingrediensene til denne smakfulle suppen finner du i i de fleste matbutikker !!
Nydelig suppe, som passer godt på kalde dager !
Spis & Nyt ღ
Du trenger til 4 porsjoner:
Du trenger til 4 porsjoner:
- 400 g kyllingfilet
- 4 store sjampinjonger
- 1 rød paprika
- 4 vårløk
- 2 ss solsikkeolje
- 2 ss rød curry paste
- 5 dl kyllingkraft (5dl vann + 1 beger kyllingfond eller 1 hønsebuljongterning)
- 2 bokser lett kokosmelk a 4 dl, totalt 8 dl
- 2 ss asiatisk fiskesaus
- 2 ss soyasaus
- 1/2 lime
- Koriander
- Skjær kyllingfilet i biter, skjær sjampinjong i skiver.
- Skjær paprika i strimler og vårløk i tynne ringer.
- Fres de "harde stilkene" på vårløken og sjampinjong i olje i en gryte.
- Tilsett curry paste, kraft, kylling og kokosmelk la det koke i 5 minutter.
- Ha i fiskesaus, saften av 1/2 lime, paprika og resten av vårløken.
- Gi den ett lite oppkok.
- Dryss over koriander ved servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar