Kremet soppsaus er perfekt tilbehør til koteletter !
Ingredienser:
- Koteletter, 1-2 stk pr. person
- Amadine poteter (eller andre gode), 2-3 stk pr. person
- Tomater
- Sjampinjong
- Creme fraiche
- Kjøttbuljong
- Timian, fersk eller tørket
- Smør
- Olje
- Maldonsalt
- Soyasaus
- Ta kotelettene ut av kjøleskapet.
- Skjær opp soppen, til soppsausen.
- Tilbred og sett poteter og tomater i stekeovn.
- Stek kotelettene.
- Lag soppsausen.
Ovnsbakte poteter:
- Amadine poteter
- Olje
- Timian
- Maldonsalt
Vask og del potetene. Skjær de opp i båter.
Hell over litt olje, timian og salt.
Bland sammen og stek i stekeovn på 225gr. i ca. 20 min.
Stekte tomater:Skjær ett lite kryss i bunnen av tomatene så de står støtt.
Sett tomatene i ett ildfast fat.
Dynk med litt olje og strø over Maldon salt.
Stek de sammen med potetene.
Soppsaus:Til 4 personer:
- 200 g sjampinjong
- 2 ss smør, til steking
- 2 dl vann
- ½ beger Fond"Du Chef" Kjøttfond
- 2 ss fersk timian eller 2 ts tørket
- 2 dl creme fraiche
- ½ ts salt
- 1 ts soyasaus
Skjær sjampinjongen i skiver.
Varm litt smør i en stekepanne og stek soppen på ganske svak varme.
Spe med vann og kjøttfond.
La det koke i 5 minutter.
Bland inn timian, salt, soyasaus og creme fraiche.
La det få ett lite oppkok.
Koteletter:
Stek kotelettene pent brune, ca. 3 minutter, på hver side på sterk varme.
Krydre med salt og pepper.
Legg lokk på pannen og la kotelettene ettersteke med platen avslått. Krydre med salt og pepper.
Skal du steke mange, kan du ettersteke dem i ovn på 150-180 grader i ca. 30 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar