Stekt fjellørret med blomkål ✿


Smørstekt fjellørret smaker så godt at den egentlig ikke trenger mye tilbehør.
Denne retten inneholder få ingredienser, så den kan gjerne tilberedes ved fiskevannet.

Ingredienser til 2 porsjoner:
  • 2 fjellørret
  • Salt
  • Pepper
  • Hvetemel
  • Smør til steking
  • 1 lite blomkålhode
  • 4 sjalottløk
  • Persille
Slik gjør du:
1. Rens fisken, klipp av gjellene og skjær av hodet.
Vask fisken, tørk den med tørkepapir.
Bland sammen hvetemel, salt, pepper og paner fisken godt med hvetemelblandingen
 
2. Smelt smør i en stekepanne og legg i fisken når pannen er god og varm.
Stek den ca. 3 minutter på hver side, så skinnet blir sprøtt.
Etterstek på svakere varme til fisken er gjennomstekt, når kjøttet slipper benet.
 
3. Stek sjalottløk i skiver og små, delte buketter med blomkål i stekepannen med godt smør.
Surr til blomkålen og løken er passe møre.
Krydre med salt og pepper.
Legg ørretene oppå, strø over litt hakkede urter.

4. Server retten med godt brød.


Klar til servering ! Spis & Nyt

Steker ørret

Steker blomkål og sjalottløk

Klar til steking
Raubakk - Heggsetra - Sør Fron i Gudbrandsdalen Pinsen 2015
Det er et livsprosjekt å leve litt langsommere



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF