Ovnsbakt asiatisk ørret servert med jasminris, syrlig agurk & fennikelsalat og soyasmør 🍋🌿
Du kan bruke laks i stedet for ørret.
Ørret er ikke like fet, som laks og har derfor en mildere smak.
Ørret er ikke like fet, som laks og har derfor en mildere smak.
Mange sier, 'jeg er ikke særlig begeistret for fisk, men jeg spiser litt laks' 🐟
Da har de tydeligvis ikke spist fjordørret.
Fjordørret er det kommersielle navnet på norsk oppdrettet regnbueørret.
Det er fordi den oppdrettes i fjorder der sjøvannet møter ferskt smeltevann fra isbreene i fjellene.
Oppdrettsfisk er for mange ikke helt 'sturent', men en landkrabbe, som meg må ta til takke med fisken jeg får kjøpt i butikken.
Jasminris er en thailandsk ris som vokser i samme jord som jasminplantene 🌾
Smaken på risen er mild og konsistensen er lett klebrig.
Det er en langkornet, lettkokt ris med fin, mild duft og smak av jasmin.
Jasminris brukes til de fleste asiatiske måltider -og min favoritt ris 💛
Smaken på risen er mild og konsistensen er lett klebrig.
Det er en langkornet, lettkokt ris med fin, mild duft og smak av jasmin.
Jasminris brukes til de fleste asiatiske måltider -og min favoritt ris 💛
Friske og fruktige viner passer til sterkt krydret asiatisk mat.
Gjerne med litt sødme fordi det mildner det sterke og demper chilivarme.
Emiliana Adobe Rosé 2020I mai i år ble Adobe Rosé lansert på polet i basis i miljøsmart emballasje, både pouch og PET.
Emiliana Adobe Rosé 2020
Disse har vært tomme i hyllene en god stund, men nå er de endelig tilbake, og det med ny og frisk 2020-årgang.
Frisk og elegant rosé fra Casablanca Valley i Chile.
Lys rosa i fargen med fruktige aromaer av kirsebær, jordbær, bringebær og lime 🍓
Silkeaktig, balansert og ren med delikat, frisk og fruktig ettersmak.
Lys rosa i fargen med fruktige aromaer av kirsebær, jordbær, bringebær og lime 🍓
Silkeaktig, balansert og ren med delikat, frisk og fruktig ettersmak.
Du trenger:
- Hel ørret, 2-3 kg
- 2 stk sjalottløk
- 1 stk lime
- 1 stk sitron
- 2 stk røde chili
- 2 ss fersk ingefær
- 2 fedd hvitløk
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Tin fisken, hvis den er fryst i kjøleskapet. Det tar ca. 24 timer.
- Forvarm stekeovnen til 200ºC.
- Rens og skyll ørreten godt, ta ut gjellene (hvis du skal steke den med hodet). Du kan også fjerne hodet og halen hvis du ønsker det, men jeg stekte den hel i dag.
- Skrap bort skjellene med en kniv eller bruk en fiskeskrape. Gjør det under vann, så slipper du fiskeskjell over hele kjøkkenet. Klipp av finnene og tørk fisken godt utenpå og inni.
- Gni fisken inn med salt og pepper både utvendig og i buken.
- Legg fisken på et stekebrett dekket med aluminiumsfolie.
- Finhakk sjalottløk, chili, hvitløk og ingefær.
- Skjær lime og sitron i skiver.
- Lag noen snitt i fisken og legg i lime og sitronskiver.
- Dryss over sjalottløk, chili, ingefær og sjalottløk -og legg litt av det inne i fisken, sammen med noen sitron og limeskiver.
- Pakk fisken forsiktig inn, ikke pakk den altfor godt sammen, folien kan ha litt 'pusterom'.
- Stekes med over og undervarme, i 45 minutter.
- Legg fisken over på ett fat og fjern skinnet med en skarp kniv før servering.
Agurksalat med fennikel
Til 4-6 porsjoner
Til 4-6 porsjoner
- 1 stk agurk
- 1 stk fennikel
- 1 dl eplecidereddik
- 2 dl vann
- 1-2 ss sukker
- 1 ss sesamfrø
- Koriander
Sånn gjør du:
RIS - Jasminris
- Skjær agurk og fennikel i tynne skiver, bruk ostehøvel eller mandolin på agurken.
- Bland sammen vann og eplecidereddik, smak til med sukker.
- Bland agurk og fennikel sammen og hell over eddiken.
- Dryss over koriander og sesamfrø ved servering.
Soyasmør
- 2 stk sjalottløk
- 150 g meierismør
- 1 dl soyasaus
- Tabasco, 10-20 dråper
- Sitron
Sånn gjør du:
- Skrell og finhakk sjalottløk.
- Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
- Ha i sjalottløk, la det surre noen minutter.
- Tilsett soyasaus.
- Smak til med tabasco og skvis over litt sitronsaft.
- 4 dl ris
- 8 dl vann
Sånn gjør du:
- Skyll risen i vann, da blir risen luftigere.
- Hell vann i en tykkbunnet kjele og ha i risen.
- Kok opp over sterk varme uten lokk.
- Rør rundt og skru ned varmen.
- Sett på lokk og la risen småkoke i følge anvisningen på pakken, til vannet er absorbert.
Ingredienser |
Forbered fisken klar til steking |
Pakk fisken inn i folie |
Agurk & fennikelsalat |
Lag soyasmør |
Ferdig stekt |
Ta av skinnet med en skarp kniv |
Nydelig måltid ! |
Spis & nyt ♪♫♥♫♪
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar