Sandwich med cheddar, tomater & pesto


Jeg har fått en kanne Extra Virgin Oliven olje fra familien Holmlund. 

De er ofte på feire i Italia, i hvert fall før denne koronaen, Covid-19 invaderte verden 💛
Vi får håpe det går mot bedre tider -og vi klarer å slå ned epidemien 🌈

'Holmlunds' lager sin egen olivenolje i Italia. De plukker oliven selv og får dem presset hos en lokal 'olivenpresser', før oljen blir helt over på en liters kanner.  

Dette er ikke noe reklameinnslag altså. 
Oljen er ikke til salgs, det er kun en hobby -og selvsagt er det gøy og produsere sin egen olivenolje, som de kan gi bort til familie, venner -og meg 😊 


Pesto av basilikum er en av min favoritter -og den blir ekstra god med 'homemade' olivenolje. Jeg ovnsbaker tomatene, før jeg legger pesto, tomater og masse cheddar på godt brød og steker det gyllent og sprøtt i masse smør 🍅

Skikkelig digg ostesmørbrød 😋
Spis & Nyt ♫♫


Ovnsbakte tomater
  • Hvitløk
  • Hakket frisk timian
  • Små tomater
  • Olivenolje
  • Flaksalt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Sett stekeovnen på 175°C
  2. Legg tomatene i en ildfast form.
  3. Riv hvitløk og hakk timian. 
  4. Dryss hvitløk, timian, olje, salt og pepper over tomatene.
  5. Stek tomatene i 20 minutter.
Pesto
  • 1 potte frisk basilikum
  • 2 ss ristet pinjekjerner
  • 50 g reven parmesan
  • ca. 3 fedd hvitløk
  • 1 dl god olivenolje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Kjør basilikum, parmesan, pinjekjerner og hvitløk i en foodprosessor/blender.
  2. Tilsett olivenolje litt og litt om gangen.
  3. Smak til med salt og pepper.
Smørbrød
  • Godt brød
  • Cheddar
  • Smør til steking
Sånn gjør du:
  1. Smør pesto på brødskiver.
  2. Legg på tomater og ost på halvparten av brødskivene.
  3. Legg resten av brødskivene på skivene med ost og tomater.
  4. Stek brødene i en stepanne med godt smør, på begge sider til de er gylne og osten har smeltet. Kan gjerne legge på ett lokk, da vil osten smelte fortere.
  5. Spis & Nyt ♫
Ingredienser

Tomater


Lager pesto

Pesto

Ingredienser

Ostesmørbrød !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF