GRILLET STEINGOD PIZZA !



For å kunne grille pizza trenger du en grill med lokk og pizzastein !
Pizzasteinen er laget i keramikk og absorberer fuktighet under steking.

Topp pizzaen med hva du vil, men.... 
Husk på at pizzabunnen får mer varme enn fyllet så du kan risikere at løk og rått kjøtt ikke er helt gjennomstekt når bunnen er ferdig. 

Har du ikke tilgang til grill kan du bruke 👉 denne oppskriften på STEINGOD PIZZA 🍕


Smaksrik god pizza med tomater, pesto og ost 🍅
Toppet med spansk spekeskinke og frisk ruccola 🌿
🍕

Skikkelig snadder altså !!
Bunnen var på grensen til svidd, men ikke brent, etter min smak helt perfekt !




Pizzabunn
  • ca. 5 dl Tipo pizzamel
  • 1/2 pose tørr pizzagjær
  • 2,5 dl vann
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt
Sånn gjør du:
  1. Bland inn gjæren med en 3/4 av melet.
  2. Tilsett lunket vann, olje, salt og resten av melet, litt og litt mel om gangen.
  3. Elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
  4. La den heve i 45 minutter. Kan gjerne stå lenger.
Bruk Italiensk 'pizzamel', ikke vanlig hvetemel for å få best resultat.
Pizzamel er merket 'Tipo 0' eller 'Tipo 00'
Dette er ekstra fint malt hvetemel, som bruker mer av kornets innerste kjerne enn vanlig hvetemel. Det er i kjernen av kornet man finner mest stivelse og glutenprotein. Jo mer gluten det er i melet, desto mer elastisk og smidigere blir deigen, og dermed enklere å forme.

Pizzasaus
  • 400 g hermetisk tomat
  • 4 ss tomatpurè
  • Salt
  • Pepper
  • 2 ts oregano
  • 2 ts tørr basilikum 
Sånn gjør du:
  1. Kok opp tomater, tomatpure, basilikum og oregano.
  2. La den småkoke i 15-20 minutter. Pass på så du ikke koker den helt tørr.
  3. Smak til med salt og pepper.
Sausen er mer en nok til 2-3 steingode pizza !
Kan oppbevares i kjøleskap noen dager - og kan fryses 🍅

Topping
  • Små tomater
  • Revet ost
  • Pesto
  • God spekeskinke (Parma eller Serranoskinke) 
  • Ruccola
Sånn gjør du:
  1. Lag pizzadeig og kok pizzasaus.
  2. Legg pizzasteinen på en kald grill og varm opp grillen på høy varme. La den varmes opp i ca. 40 minutter.
  3. Kjevle ut pizzadeigen på ett bakepapir, som har samme størrelse som pizzasteinen.
  4. Smør ett godt lag med pizzasaus på pizzabunnen. 
  5. Legg på ost, små tomater delt i to, litt pesto her og der.
  6. Legg pizzabunnen med bakepapiret på den glovarme pizzasteinen.
  7. Grill pizzaen, under lokk i 4-5 minutter.
  8. Fjern bakepapiret. 
  9. Grill pizzaen videre, under lokk i ca. 10 minutter.
  10. Legg på spekeskinke, jeg brukte serranoskinke og dryss over ruccola ved servering.
  11. Avkjøl pizzasteinen under lokk på grillen, så den ikke sprekker !!
Pizzasaus

Pizzabunn

Klar til grilling

Grill pizza med bakepapir i 5 minutter

Fjern bakepapiret -og grill pizzaen videre i ca. 10 minutter !

Behandling av pizzastein
  1. Sett pizzasteinen i en kald ovn eller grill -og varm den opp. Setter du den rett inn i en varm ovn vil den sprekke !
  2. Skjær ALDRI pizzaen direkte på pizzasteinen.
  3. Avkjøl steinen inne i stekeovn/grillen før du rengjør den.
  4. Bruk kun varmt vann og oppvaskbørste, ikke såpe.
  5. Ikke vask den i oppvaskmaskin !
  6. Steinen bør tørke helt før den brukes igjen.
  7. Steinen vil bli mørkere etter hvert som den brukes, men det går ikke utover egenskapene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF