Nydelig sjysaus med rødvin, som har laget seg helt selv ♫♪
Lammefilet er helt fantastisk !
Du trenger til 4 porsjoner:
Sånn gjør du:
som du kan steke sammen med sausen finner du oppskrift på 👉 her.
Ytrefilet av lam
Lammefilet er helt fantastisk !
Kjøttet smelter på tungen og smaker himmelsk 💚
Lam er bare så godt -og er så mye mer enn bare fårikål og pinnekjøtt.
Det beste på lammet er jo det som ikke går i fårikålgryta, nemlig de herlige små filetene.
Herlig smak av Norsk natur 🍂
Festmat til fjells ♫♪
Du trenger til 4 porsjoner:
- 800 g ytrefilet av lam, gjerne marinert med rosmarin & hvitløk
- 12 stk sjalottløk
- 3 dl vann
- 1 dl rødvin
- 1 stk beger kjøttfond eller 1 stk knust kjøttbuljongterning
- 3 fedd hvitløk eller tilsvarende mengde hvitløk uten fedd
- Frisk rosmarin
- Smør
- Asparges
- Salt
- Fløtegratinerte poteter *
Marinade med rosmarin & hvitløk
- 1 dl olje
- 1 dl hakket frisk rosmarin
- 1/2 sitron, saften og skallet
- 1 ts pepper
- 1 fedd hvitløk
- Finhakk rosmarin fint og bland den med olje, pepper, sitronsaft og sitronskall.
- Knus hvitløkbåten med den brede siden av kniven og legg den i marinaden.
- Legg ytrefilet av lam i en bolle og hell marinaden over.
- Bland marinaden godt sammen med kjøttet.
- Mariner kjøttet minst 2 timer, gjerne natten over i kjøleskapet.
- Ta kjøttet ut av marinaden og la den ligge i romtemperatur i ca. 30 minutter før den skal tilberedes.
Bakt sjalottløk & sjysaus
- Rens og skrell sjalottløkene.
- Legg dem hele i en ildfast form sammen med hakket hvitløksfedd og rosmarinkvaster.
- Tilsett kjøttfond, vann og vin. Legg på noen skjeer smør.
- Dekk formen med folie og bak på 200 grader i 45-50 minutter, til løken er helt mør.
- Smak til med salt og pepper hvis nødvendig.
som du kan steke sammen med sausen finner du oppskrift på 👉 her.
Ytrefilet av lam
Du kan gjerne bare steke lammefilet i stekepannen, men skal du steke til mange personer kan du ettersteke den i stekeovnen på 125°C i ca. 15 minutter, eller til termometeret viser 60 °C.
- Krydre lammefilet godt med salt og pepper, hvis kjøttet ikke er marinert.
- Stek kjøttet i en varm stekepanne med smør, i 3 minutter på hver side. Stek fileten videre i stekeovn eller skru litt ned på varmen og etterstek lammet i ca. 5 minutter.
- La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det i skiver.
Asparges
Skjær eller knekk av ca. 3 cm av den nederste delen og kok asparges i lettsaltet vann i 2–4 minutter, avhengig av tykkelsen.
Skjær eller knekk av ca. 3 cm av den nederste delen og kok asparges i lettsaltet vann i 2–4 minutter, avhengig av tykkelsen.
Sau og lam på fjellbeite i Sør-Fron, Gudbrandsdalen |
Marinert ytrefilet av lam |
Bakt sjalottløk & sjysaus ! |
Stek ytrefilet av lam |
Klar til servering ! |
'Endelig' litt regnvær, så man får tid til å komponere noen nye retter ! |
Heggesetra, Sør Fron, Gudbrandsdalen |
Heggesetra, Sør Fron, Gudbrandsdalen |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar