Bløtkake, marsipankake, pinnsvinkake med kokos, bestemors sjokoladekake 💛
Jeg har tidligere bruk 1/3 potetmel og 2/3 hvetemel når jeg lager sukkerbød. I dag har jeg endret oppskriften litt, brukt større mengde potetmel og halvert mengden med bakepulver.
Mange opplever at sukkerbrødet faller sammen på midten når man tar kaken ut av stekeovnen. Årsaken kan være at eggene var for kalde, eggedosisen ikke er vispet lenge nok eller at kakerøren blir stående for lenge på kjøkkenbenken, før den settes inn i varm ovn, da vil luften som du har fått pisket inn forsvinne.
Hvis kaken sprekker har du stekt den på for varm temperatur eller ikke blandet melet godt nok inn i eggedosisen.
5 gode tips for ett perfekt sukkerbrød
✔ Bruk romtempererte egg.
✔ Pisk eggedosisen til den blir tykk, i 10-15 minutter.
✔ Bruk en slikkepott og bland forsiktig inn melblandingen, slik at luftboblene i eggedosisen bevares.
✔ Sett på stekeovnen før du lager kakerøren. Stek kaken med en gang røren er ferdig.
✔ Ikke åpne stekeovnsdøren under steketiden.
Sukkerbrød
- 6 stk egg
- 200 g sukker
- 100 g hvetemel
- 100 g potetmel
- 1 ts bakepulver
Sånn gjør du:
- Sett stekeovnen på 160ºC, med over og undervarme.
- Visp stiv eggedosis av egg og sukker.
- Bland sammen hvetemel, potetmel og bakepulver.
- Sikt det forsiktig inn i eggedosisen, røren skal være jevn, men rør ikke mer enn høyst nødvendig.
- Hell røren i en kakeform, 26-28Ø, med bakepapir i bunn. Kantene på formen skal ikke smøres.
- Stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca. 45 minutter, i forvarmet ovn på 160ºC
- Sjekk med en kakepinne eller strikkepinne om kaken er gjennomstekt før du tar den ut av stekeovnen.
- Avkjøl kaken i formen.
- Bruke en glatt kniv rundt kaken og ta den ut av kakeformen.
Ett annet tips, fra min gudmor, bakeren Ellen Akre 💛
Snu sukkerbrødet opp ned med det samme du tar den ut av stekeovnen !
Sukkerbrød |
Bløtkake |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar