Alt du trenger og vite om pinnekjøtt finner du 👉 her.
Smørsaus
I butikken i dag fant jeg ferdig kokt pinnekjøtt, som skulle varmes opp i stekeovn i 20 minutter. Den måtte jeg teste 🐑
En pakke til 2 personer 😏 Småspiste de fra Stranda 😅
2 pakker til 3 personer er akkurat passe, kanskje litt i minste laget det også, hvis man ikke serverer vossakorv eller andre gode pølser ved siden av pinnekjøttet.
Smaken var helt grei, var i hvert fall salt nok, ganske mye kjøtt på bitene, men de var litt små.
Det var mye kraft, så det som blir til overs kan du fryse og bruke som kraft i sauser når du skal servere lammefilet eller annet lammekjøtt uten kraft.
Perfekt hvis man er bare en eller to til middag, men det er ikke denne varianten man bruker hvis du skal servere pinnekjøtt til mange eller til julemiddagen.
Sist jeg serverte pinnekjøttet så kokte jeg kjøttet i grønnsaksbuljong på 'Hellstrøm' vis.
Pinnekjøttet ble ikke noe vesentlig bedre en dampet. Kjøttet mistet en del av saltsmaken i buljongen.
Men, Hellstrøms smørsaus til pinnekjøtt er en 'perfekt match', så det blir ett obligatorisk tilbehør til pinnekjøtt her i huset i årene fremover.
I tillegg til smørsaus, serverer jeg pinnekjøttet, tradisjonen tro med kålrotpuré og mandelpoteter.
Koking av mandelpoteter uten skall, finner oppskrift på 👉 her !
Guyons Saumur Cuvée Vent du Nord 2020
- Region: Saumur, Loire, Frankrike
- Druer: 100% Chenin blanc
- Produsent: Domaine des Guyons
Passet perfekt til det salte og kraftige pinnekjøttet, sammen med den gode smørsausen og den fløyelsmyke kålrotpureén !
Smørsaus
- 1 dl kraft fra pinnekjøttet
- 200 g smør
- Persille
- 1/2 ts hvit pepper, malt
Sånn gjør du:
- Kok opp kraften i en kjele.
- Ta kjelen av varmen og visp inn romtemperert smør. Ikke la sausen koke etter smøret er tilsatt, da vil den skille seg.
- Tilsett hakket persille og smak til med pepper.
- 1,5 kg kålrot
- 2 stk gulrøtter
- Vann
- 1 ss salt
- 0.5 ts hvit pepper
- 1,5 dl fløte
- 5 ss smør
- Skrell og skjær kålrot og gulrøtter i biter.
- Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.
- Hell av kokevannet.
- Mos grønnsakene sammen med smør og litt av fløten med en stavmikser.
- Spe med fløte til riktig konsistens -og kjør det til en fløyelsmyk mos.
- Smak til med salt og pepper.
- Hold den varm på svakeste temperatur frem til servering.
Pinnekjøtt |
Tilbehør til pinnekjøtt |
Spis & Nyt ! |
Guyons Saumur Cuvée Vent du Nord 2020
- ALKOHOLPROSENT12%
- SYRE3,7 g/l
- SUKKER<3 g/l
- VaretypeHvitvin
- Varenummer1143801
- LuktAroma med fint preg av modent eple og fersken, innslag av krydder og blomst.
- SmakSaftig og nyansert, preg av modne frukter og litt krydder, ettersmak med ørlite grep og god lengde.
- FargeMiddels dyp grønngul.
- ProdusentDom. des Guyons
- Årgang*2020
- Land, distriktFrankrike, Loire, Saumur
- MetodeTradisjonell vinifikasjonsteknikk.
- InneholderSulfitt
- EmballasjetypeGlass
- KorktypeNaturkork
- UtvalgBestillingsutvalget
- GrossistBlend Wines AS
- TransportørSkanlog AS
Dette der høres veldig lokkendes nå når vi går inn i juletider :-)
SvarSlettPinnekjøtt er den beste julematen, selv om jeg, som hedmarking er forpliktet til å spise ribbe på juleaften :)
Slett