Crispy kylling med mozzarella & chips og smakfullt, knallgodt tilbehør


Kylling er sunt, fordi det er svært næringsrikt, inneholder vitaminer og mineraler, og er kalorifattig. Kyllingkjøttet inneholder også blant annet kun 1% fett og er derfor magrere enn mange andre typer av kjøtt.
Vel, det kommer litt an på tilbehøret 🐥

Har du prøvd potetgull & ost, som panering ?

Det er utrolig digg !

Kyllingen blir saftig inni og sprø utenpå 🌿
Du kan bruke hvilken potetchips du vil. Jeg bruker potetgull med salt og pepper.
Steketiden vil variere etter tykkelsen på kyllingfileten, så ett steketermometer kan anbefales.

Brokkolini 🌿 Min favoritt grønnsak 💚
Brokkolini er en krysning mellom brokkoli og den asiatisk grønnsaken gai lan.
Den ligner på brokkoli, men er mindre, har lengre stilker og smaker litt søtere.
Grønnsaken kalles også aspargesbrokkoli fordi smaken på stilken minner om asparges.

Sprø og saftig kylling servert med ovnsbakte mandelpoteter, brokkolini, gulrøtter og smeltet smør tilsatt chili, basilikum, sitronsaft og soyasaus 🌿 
Vel bekomme


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 stk kyllingfilet
  • Stekesmør
  • 75 g potetgull
  • 100 revet mozzarella
  • Ovnsbakte mandelpoteter
  • Brokkolini
  • Snacks gulrøtter
  • Smør / Chili / Frisk baslikum / Sitron / Soyasaus
Sånn gjør du:
  1. Finskjær kyllingfilet og krydre dem godt med salt og pepper. 
  2. Brun kyllingfilet raskt i en varm stekepanne med smør på begge sider.
  3. Legg kyllingen i en ildfast form.
  4. Legg potetchips i en brødpose og grovknus dem.
  5. Bland sammen knust potetgull og revet ost.
  6. Fordel paneringen over kyllingfiletene og klem paneringen godt ned med hendene.
  7. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av en av kyllingfiletene og sett formen midt i ovnen på 180ºC varmluft i 15 minutter, eller til kjernetemperaturen er 67ºC.
Ovnsbakte mandelpoteter
  1. Del potetene i to på langs. Hvis de ikke står støtt, så skjær av litt på undersiden på potetene.
  2. Legg dem på en stekeplate med bakepapir. Pensle overflaten med rapsolje og krydre godt med maldonsalt og pepper.
  3. Stekes ved 180°C varmluft i ca. 40 minutter. Sett inn kyllingen de siste 15 minuttene.
Grønnsaker
  1. Del gulrøtter i passende biter, hvis du ikke bruker små gulrøtter og kok dem i godt saltet vann til de er møre.
  2. Tilsett brokkolini og kok videre i 3 minutter.
Smør
  1. Smelt smør i en kjele. La det stå lenge på svak varme og fjern gjerne melkepartiene med en skje eller liten øse.
  2. Tilsett chili og basilikum.
  3. Smak til med sitronsaft og en skvett soyasaus.
Ingredienser

Bruner kyllingfilet 

Chips og mozzarella 
Gratinert kyllingfilet klar for stekeovn


Mandelpoteter og kylling

Smørsaus

2 kommentarer:

Print Friendly and PDF