Gnocchi Bolognese !



Bolognese er en tomatbasert kjøttsaus, som blir bedre og bedre jo lenger den koker 🍅 Den finnes i mange utgaver med forskjellige grønnsaker. 

Spaghetti bolognese er en av den mest spiste pastaretten i verden. 
Her bytter jeg ut pasta med gnocchi.
Ikke for det, gnocchi er forsåvidt en type pasta, men den inneholder mest poteter.

Gnocchi er 'små puter' laget av en blanding av mel og potet, samt eggeplommer, krydder og noen oppskrifter er med ost. Du kan gjerne lage dem selv, men det er litt tidkrevende.
Jeg kjøpte en pakke Gnocci, som kun skal kokes i ett par minutter - enkelt og greit !

Jeg bruker babyleaf mix 🌿
Babyspinat er populær på grunn av sin søter smak og delikate blader, som er myke og kan også spises rå i salater. Mix'n inneholder også små salatblader som, red rhubarb, miuza, tatsoi, feldsalat og ruccola. Felles for dem er de smaker litt pepperaktig. 


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 500 g gnocchi
  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 stk løk
  • 1 stang stangselleri
  • Stekesmør
  • 400 g hakket tomat med basilikum og oregano
  • 140 g tomatpurè
  • 2 dl vann
  • 65 g babyleaf mix
  • Salt
  • Pepper
  • Basilikum/Oregano 
  • Revet mozzarella
Sånn gjør du:
  1. Finhakk løk og stangselleri.
  2. Stek kjøttdeig og løk i godt smør, til kjøttdeigen er stekt og løken er gyllen.
  3. Tilsett stangselleri, tomatpurè, hermetisk tomat, vann og babyleaf.
  4. La det hele surre på svak varme i alt fra 15-60 minutter. Pass på at den ikke koker tørr.
  5. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer basilikum og oregano.
  6. Kok gnocci i lettsaltete vann i 2 minutter rett før servering. Hell av vannet og bland kokt gnocci i kjøttsausen.
  7. Serveres rykende varm med revet ost -og godt brød hvis du ønsker det.



Kok Gnocchi

Gnocchi flyter opp når den er ferdig kokt 





Fjelltid med sauer på beite, elgbæsj like ved hytten, harebæsj og
trefelling og vedhogst 🌿🐑🐰🐾














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF