Laks med agurksalat er en god, gammel gjenganger -som man aldri blir lei 🌿
Mariner laksen i soyasaus og dryss over granateplefrø, ved servering så blir den litt mer fristende og spennende !
Har du ikke spiralkutter, kan du lage skiver av agurk med en ostehøvel.
Herlig, sunn og frisk fiskemiddag ♪♫
Server laksen med gode kokte poteter, som du heller over litt soyasmør, agurksalat,
granateple og en skje lettrømme ♪♫
granateple og en skje lettrømme ♪♫
Du trenger til 4 porsjoner:
- 4 x 125 g laksefilet
- Olje
- Pepper
- Soyasaus
- 1 stk agurk
- 2 dl vann
- 5 ss eddik, klar 7% eller 6 ss hvitvinseddik
- 1 ss sukker
- 1 stk granateple
- Lettrømme
- Gode kokte poteter
- Smør
- Persille
- Lag 'spaghetti' med en spiralizer/spiralkutter og legg det i en bolle. Min spiralkutter har 3 rivjern: i dag brukte jeg fettucine-rivjernet, som lager bånd på 6,8mm
- Bland sammen vann, eddik, sukker og 1/2 ts pepper.
- Hell blandingen over agurken og bland det forsiktig sammen.
- La den trekke i ca. 30 minutter.
Har du ikke spiralkutter så lager du tynne agurkskiver med en ostehøvel.
Ovnsbakt laks
- Legg laksen i en ildfast form, med litt olje i bunn.
- Krydre godt med pepper og hell over litt soyasaus.
- La den gjerne marineres en stund i kjøleskapet, mens du koker poteter.
- Stek laksen i stekeovn på 200 grader i 15 minutter.
Soyasmør
- Smelt smør i en kjele og la det surre til det begynner å bli brunt.
- Tilsett litt soyasaus og hakket persille.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar