Svinefilet er noe av det møreste kjøttet du kan få !
Svinekjøtt, appelsin og gulrot passer utrolig godt sammen, bare prøv 💛
Enkel, god og ganske sunn middag !
Du trenger til 4 porsjoner:
- 800 g svinefilet
- Olje
- Smør
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ts tørket rosmarin
- 2 stk appelsin - kun saften
- 3 ts soyasaus
- 4 stk gulrot
- 1-2 stk purre
- 400 g tagliatelle
- Persille
Sånn gjør du:
- Renskjær svinefileten fri for fett og sener. Gni den inn med salt, pepper og rosmarin.
- Brun kjøttet raskt på alle sider på forholdsvis sterk varme, med en blanding av litt olje og godt smør.
- Hell over appelsinsaften.
- Legg på lokk, skru ned varmen på stekeplaten og la svinefileten ettersteke i 10-15 minutter. La kjøttet hvile i ca. 10 minutter før du skjærer den i skiver.
- Sil appelsinskyen og smak den til med soyasaus, salt og pepper. Hold den varm.
- Skrell gulrøttene med en potetskreller. Fortsett og bruk potetskrelleren til å lage strimler eller bruk en spiralizer/spiralkutter. Min spiralkutter har 3 rivjern: i dag brukte jeg 'båndspaghetti/rett knivblad.
- Skjær purren i ringer.
- Kok pastaen i lettsaltet vann og 1 ss olje etter anvisningen på pakken.
- Legg i gulrot- og purre, når det er 3-4 minutter igjen av koketiden.
- Sil av vannet.
- Server skiver av svinefilet på toppen av pasta og grønnsaker, hell over appelsinskyen og dryss over litt persille.
|
Lager gulrotstrimler ♫ |
|
Presser appelsinsaft ♫ |
|
Bruner svinefilet ♫ |
|
Svinefilten hviler, smaker til sausen ♫ |
|
Klar til servering ♫ |
|
Spis & Nyt ♫♫ |
|
Ingredienser til 2-3 personer ♫ Mangler soyasaus, den kom til under kokkeleringen..... |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar