Jeg har marinert kjøttet i pepper, noe som gir en fantastisk smak
- og kanskje gjør biffen litt mørere ♫♪
Marinering av kjøtt kan også gjøre kjøttet mørere, men kjøttstykker som er seige fra naturens side, som flatbiff og rundbiff, som sletts ikke er biff, blir ikke møre i marinade.
Kjøttet må være ferskt hvis det skal mørnes under marineringen.
Fryst kjøtt vil ikke blir mørere etter opptining.
Det er derfor langt bedre å mørne kjøttet ferdig før du legger det i fryseren.
Jeg brukte ytrefilet av storfe, men du kan gjerne bruke entrecôte, indrefilet eller til nød mørbrad !
- ca. 200 g biff per person
- ca. 1 ss sort pepper per biff
- Raps eller soliskkeolje
- Bakte poteter *
- Bearnaisesaus *
- Sommersalat, som du finner oppskrift på 👉 her !
Sånn gjør du:
- Marinering: 8 timer eller dagen før servering legger du biffkjøttet i en tett pose. Knus pepper med en morter, hvis du bruker hel pepper. Bland det godt sammen med biffene. Hell olje over kjøttet til alt er dekket. Lukk posen og la det marineres i kjøleskapet ca. 8 timer eller til neste dag. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 1/2-1 time før det skal legges på grillen. Sil av oljen og la kjøttet renne av seg på tørkepapir eller ett rent kjøkkenhåndkle.
- Sørg for at grillen er god og varm.
- Gill biffene i 3 minutter, til du ser blodet pipler opp på den ene siden, snus og grilles ytterligere 3 minutter på den andre siden. La biffen hvile på indirekte varme i 5-10 minutter før servering.
- Server peppermarinert biff med bakepoteter, kryddersmør, bearnaisesaus og frisk salat !
Bearnaisesaus:
Oppskrift på hjemmelaget bearnaisesaus finner du 👉 her eller lag "posevarianten", hvis du ønsker det.
Pakk store bakepoteter inn i alu.folie, hvis du ikke har kjøpt ferdig innpakkede.
Stekes i stekeovn, 250 ° i 1 til 2 timer, avhengig av størrelsen på potetene.
Stikk en strikkepinne i poteten for teste om de er ferdig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar