Passer til rask middag på travle dager, men kan også serveres til de mest kresne gjester !
Jeg tilbereder retten med funksjonen kombidamp, som er perfekt til fisk og skalldyr.
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft.
Jeg tilbereder retten med funksjonen kombidamp, som er perfekt til fisk og skalldyr.
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft.
Har du ikke stekeovn med funksjon damp, kan retten dampes under stekefolie ved 230 grader i ca. 10 minutter.
- 400 g laksefilet, uten skinn og bein
- 1 kg blåskjell
- 1 rødløk
- 2-4 gulrøtter
- 1 fennikel
- 1 dl solsikkeolje
- 1 dl hvitvin
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- En god neve baby leaf blanding
- 2 tomater
- Dill
- Persille
- Koriander
- Godt brød
Sånn gjør du:
- Vask, børst og skyll blåskjellene godt. Kast ødelagte og de som ikke lukker seg.
- Skjær laksen i litt store biter. Jeg brukte salmalaks, koster noen kroner, men garantert bein og skinnfri.
- Legg laks og blåskjell utover i en stor langpanne.
- Skrell og skjær gulrøtter, fennikel og rødløk i tynne strimler og bland de sammen med fisken og blåskjellene.
- Dryss over salt, pepper og hell over olje og hvitvin.
- Hell vann i vannskuffen og sett kombiovnen på 180 grader, ekte varmluft + damp. Forvarm ovnen, til den er på 180 grader.
- Sett langpannen i ovnen og kombidamp retten i10 minutter eller til blåskjellene har åpnet seg.
- Fjern innmaten i tomatene og skjær dem i små terninger.
- Når maten er ferdig dampet drysser du over tomater, grovhakket baby leaf og friske urter.
- Spis og Nyt med godt brød.
Har du ikke stekeovn med funksjon damp, kan retten dampes under stekefolie ved 230 grader i 10-15 minutter.
Ingredienser ♥ |
Grønnsaker ♥ |
Klar til damping ♥ |
Stekes i kombidamp, forvarmet ovn på 180 grader i10 minutter ♥ |
Klar til servering ♥ |
Spis & Nyt ♥ |
Jeg bruker SteamCrips ovnen : AEG BSE574021M
Du får alt det som en vanlig ovn har, i tillegg alle fordeler med damp.
Kombinasjonen av varmluft og damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.
Tradisjonell ovnsvarme forbedres med damp. Så du får ikke bare en sprø og gylden utside, men takket være dampens bevarende egenskaper, blir maten saftig og god på innsiden.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar