Linguine med reker i mascarponesaus !


Linguine betyr på Italiensk 'små tunger'.
Linguine pasta stammer fra Campania-regionen i Italia.
Den er lang og tynn, ikke ulik spaghetti, men er litt klemt sammen slik at tverrsnittet er ovalt.

Mascarpone er en Italiensk mild kremet friskost laget av creme fraiche og fløte.
Den brukes ofte i desserter, men osten passer også perfekt når du skal lage en nydelig pastasaus.

Herlig smakfull Italiensk pastarett med en nydelig saus 🍃
- og husk at pasta er litt som risotto, gjestene skal vente på pastaen ikke omvendt !


Du trenger til 3 porsjoner:
  • 300 g kokte skrelte reker, jeg brukte vannamei reker
  • 250 g linguine
  • 2 fedd hvitløk
  • Olivenolje
  • 250 g mascarpone 
  • 2 dl kremfløte
  • Gressløk
  • 1 ss sitronsaft
  • Salt
  • Pepper
  • Parmesan 

Sånn gjør du:
  1. Kok pasta etter anvisning på pakken, ta vare på litt av kokevannet.
  2. Finhakk og fres hvitløk i litt olivenolje i en varm stekepanne.
  3. Tilsett kremost og fløte og kok opp under omrøring.
  4. Krydre med salt, pepper, 1 ss hakket gressløk og sitronsaft.
  5. Vend inn pasta og reker og spe med litt av pastavannet hvis nødvendig. Jeg brukte ca. 1 dl.
  6. La det surre noen minutter til alt er godt og varmt.
  7.  Dryss over litt hakket gressløk og revet parmesan ved servering.
Ingredienser 🍃
Koker pasta og surrer hvitløk i olje 🍃
Tilsetter linguine og reker i ostesausen 🍃
Drysset over gressløk og parmesan  🍃 Spis & Nyt !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF