Grillet fiskefilet på planke, gir fisken en god smak og aroma, avhengig av hvilken grillplanke du velger 🌿
Jeg bruker grillplanke av rød sedertre.
Grillplanken kan vaskes og brukes 2-3 ganger.
Den må ligge i vann i en time før du legger den på grillen.
Du får kjøpt grillplanker i de fleste butikker, som har ett godt utvalg i grillutstyr.
Seder er en slekt av store bartrær i furufamilien 🍃
Sedertreet har vært nordamerikanske indianeres foretrukne treslag gjennom årtusener, og de kalte treet 'the giant arbor-vitae' – 'Tree of life'. Den må ligge i vann i en time før du legger den på grillen.
Du får kjøpt grillplanker i de fleste butikker, som har ett godt utvalg i grillutstyr.
Seder er en slekt av store bartrær i furufamilien 🍃
Indianerne brukte treet i dagliglivet i form av skåler, spiseredskaper, kanoer og hus.
Barken ble benyttet til kurvfletting og kledningmateriale.
Lag agurksalaten i god til så den kan godgjøre seg før servering.
Kok poteter og gulrøtter.
Det tar bare 20 minutter å grille ørreten, så det gjør du helt til slutt.
Smakfull, saftig ørret med herlig, frisk og god topping og tradisjonelt tilbehør !
- og det lukter helt fantastisk av sedertre, som gir en god røykaroma til fisken 💕
Kok poteter og gulrøtter.
Det tar bare 20 minutter å grille ørreten, så det gjør du helt til slutt.
Smakfull, saftig ørret med herlig, frisk og god topping og tradisjonelt tilbehør !
- og det lukter helt fantastisk av sedertre, som gir en god røykaroma til fisken 💕
- 800 g ørretfilet
- Maldon, havsalt
- Svart pepper
- 1 rød chili
- 1 dl hakket, frisk dill
- 1 stk sitron, skallet
- 3 ss olivenolje
- 2 ts flytende honning
- Poteter
- Gulrøtter
- Agurksalat
- Lettrømme
- Smeltet smør
- (Jordbær)
Sånn gjør du:
- Legg grillplanken i vann. La den ligge i vann i en time før den skal legges på grillen.
- Legg ørretfileten med skinnsiden ned på planken.
- Krydre fisken med salt og pepper.
- Fjern frøene og finhakk chili.
- Bland finhakket chili med hakket dill, sitronskall, olivenolje og honning.
- Smør blandingen over ørretfileten.
- Legg stekefolie på grillen, da tar ikke grillplanken så lett fyr. Varm opp grillen, så den holder ca. 200 grader.
- Legg grillplanken på grillen. Sett på lokket og grill fisken i ca. 20 minutter.
- Fisken kan serveres rett fra planken, men bruk passende underlag, da den er veldig varm.
- Serveres med kokte poteter, kokte gulrøtter, agurksalat, lettrømme og smeltet smør. Jordbær smaker også godt til.
- Spis & Nyt ♫
Heia deg Norsk Ukeblad nr 39 / 24.09.18 🍃💃 |
Steg for steg..👇
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar