Såsen var citronsaft, honung, senap, olja och salt"
Dette er langt i fra en Finsk rett. Denne retten spiser de mye av på Kypros og i Hellas,
men som i Norge "adopterer" Finland mange spennende retter med ingredienser fra fjerne land.
Halloumi er en ost som tradisjonelt tilregnes Kypros. Den ble tradisjonelt produsert av fåremelk. I dag lages den også av geite- eller kumelk. Den spesielle, litt gummiaktige karakteren får den ved at den etter første runde av ostmasseproduksjonen blir oppvarmet i myse, med det resultat at protein utskilles. Osten saltes og spises fersk, eller konserveres med saltet myse eller saltlake.
Halloumi må varmebehandles på sterk varme før servering, hvis ikke kan du like godt spise en svamp. Under varmebehandling blir den sprø utenpå og myk innvendig, men den beholder fasongen og smelter ikke.
Server salaten til forrett - eller nyt den når du har lyst til å drømme deg bort til hvite sandstrender ♫♪
Du trenger til 4 porsjoner:
Dette er langt i fra en Finsk rett. Denne retten spiser de mye av på Kypros og i Hellas,
men som i Norge "adopterer" Finland mange spennende retter med ingredienser fra fjerne land.
Halloumi er en ost som tradisjonelt tilregnes Kypros. Den ble tradisjonelt produsert av fåremelk. I dag lages den også av geite- eller kumelk. Den spesielle, litt gummiaktige karakteren får den ved at den etter første runde av ostmasseproduksjonen blir oppvarmet i myse, med det resultat at protein utskilles. Osten saltes og spises fersk, eller konserveres med saltet myse eller saltlake.
Halloumi må varmebehandles på sterk varme før servering, hvis ikke kan du like godt spise en svamp. Under varmebehandling blir den sprø utenpå og myk innvendig, men den beholder fasongen og smelter ikke.
Server salaten til forrett - eller nyt den når du har lyst til å drømme deg bort til hvite sandstrender ♫♪
Du trenger til 4 porsjoner:
- 1/2 Honningmelon
- 250 g Halloumi ost
- 1 ss olje
- 60 g pistasjnøtter
- Frisk dill
- Frisk mynte
- 100 g ruccola
Dressing;
- 1/2 sitron, saften
- 2 ss olje
- 1 ts honning
- 1 ts sennep
- 1/2 ts salt
Sånn gjør du:
- Rør sammen alle ingrediensen til dressingen og sett den til side.
- Skjær honningmelonen i biter og hakk pistasjnøttene.
- Skjær halloumi-osten i skiver på ca. 1 cm tykkelse.
- Varm opp stekepannen med 1ss olje. Vær forsiktig -det spruter olje når du legger osten i stekepannen. Stek osten gyllen på begge sider, det tar bare ett par minutter.
- Legg ruccola på en tallerken, legg på honningmelon og stekt halloumi.
- Dryss over hakkede urter og pistasjnøtter.
- Drypp over litt av dressingen.
- Spis & Nyt ♫♪
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar