Herlig kremet, litt søt, veldig syrlig, smaksrik og mager dessert !
Rask og enkel å lage, men den må stivne i kjøleskapet før servering.
Desserten passer godt etter litt 'fete' middager. Er du en skikkelig 'søtmons' bør du kanskje bruke litt mer sukker i puddingen -og litt mer melis i bringebærsausen. Vil du lage en sunnere utgave kan du erstatte sukker med kunstig søtningsmiddel og melis med sukrinmelis.
Kanskje du er så heldig å ha bringebær i hagen, hvis ikke kan du jo også plukke villbringebær.
- Eller gjøre som meg, kjøpe dem i butikken.
Fryste bringebær kan du også fint bruke i denne desserten !
Kanskje du er så heldig å ha bringebær i hagen, hvis ikke kan du jo også plukke villbringebær.
- Eller gjøre som meg, kjøpe dem i butikken.
Fryste bringebær kan du også fint bruke i denne desserten !
Denne blir fort en favoritt 💕
Ordkunstneren og sanglerken Toril Nybrott skrev dette diktet når hun så bildet av desserten 💕
Du frister meg med røde drømmer
Som søte kyss lander bringebærsmaken på mine lepper
Jeg lukker øyne og nyter
En sommerlig opplevelse
Der sødme og drøm møtes
I bringebærets gavmilde
Smaksopplevelse... 💋
Du trenger til 4-6 stk:
- 400 g bringebær
- 3 ss vann
- 3 ss sukker
- 5 stk gelatinplater
- 420 g kesam vanilje mager
- 1 stk vaniljestang
- (Frisk mynte)
- 150 g bringebær
- 75 g melis
- 1 ss sitronsaft
- Legg gelatinplater i kaldt vann i 10 minutter.
- Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Både frø og vaniljestangen skal tilsettes i kjelen.
- Kok opp 300 gram bringebær, sukker, vann og vaniljefrø og vaniljestangen.
- Rør til sukkeret er oppløst og bærene er litt most.
- Ta ut vaniljestangen.
- Mos blandingen med en stavmikser eller i en blender.
- Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt/rør inn gelantinen i bringebærblandingen. En og en om gangen.
- Sil blandingen og avkjøl til romtemperatur.
- Rør mager vanilje kesam inn i bringebærblandingen og til slutt 100 gram hele bringebær.
- Fordel massen i 4-6 stk serveringsglass. Jeg lagde 5 stk i dag.
- Sett bringebærpuddingen i kjøleskapet og la de stivne i minst 3 timer.
- Hell forsiktig bringebærculie på toppen av glassene før servering. Pynt med noen ekstra bringebær og mynte eller sitronmelisse hvis du har.
- Alt kjøres sammen i en blender eller med en stavmikser til en jevn saus.
- Sil sausen gjennom en finmasket sil.
Tips:
Du kan også lage dem i små former, som du hvelver over på en tallerken, men da bør du bruke 6 gelantinplater. Hell sausen forsiktig rundt puddingen og pynt den med friske bringebær og urter.
Kok opp bringebær, sukker, vann, vaniljefrø og vaniljestang. |
Mos blandingen med en stavmikser før du tilsetter gelantinplater. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar