Beef Penne all'arrabbiata ♫


All'arrabbiata er en rød italiensk saus, som har en ekstra krydret smak ved å tilsette masse chili.
"Rabiat" betyr sint - ordet "arrabbiata" betyr at en person er sint/har dårlig humør, navnet er
inspirert av den pikante sterke smaken av chili.
Sausen blir som regel servert til pasta penne.

I denne oppskriften har jeg tilsatt mørt biffkjøtt -og det smaker helt nydelig.

Flat iron steak skjæres ut av bogen på storfe.
Amerikanere elsker Flat Iron Steak, men i Norge går ofte bogen i kjøttkvernen, selv om den er nesten
like mør som indrefileten -og smaker mye mer enn den dyre indrefileten gjør !
Spis & Nyt ♫


Til 4 porsjoner trenger du :
  • 600 g mørt biffkjøtt, jeg brukte krydret Flat iron steak
  • Smør og rapsolje
  • 300 g pasta penne
  • 1 gul løk
  • 2 bokser hakket hermetiske tomater a 400 g
  • 2 fedd hvitløk
  • 1-2 rød chili
  • 1 ts salt
  • Frisk basilikum, ca. 2 dl
  • Parmesan

Sånn gjør du:
  1. Hakk løk og finhakk hvitløken.
  2. Surr løk og hvitløk i litt olje på middels varme til den blir gylden.
  3. Finhakk chili og tilsett den i løken, sammen med tomatene.
  4. La sausen koke i 10 minutter.
  5. Mot slutten av koketiden tilsettes frisk basilikum. Smak til sausen med salt.
  6. Stek biff i en varm panne med en blanding av smør og olje. Krydre med salt og pepper hvis den ikke er ferdig krydret. Jeg stekte biffen hel og skar den i skiver etter den hadde hvilt litt, men du kan også bruke strimlet biffkjøtt.
  7. Kok pasta etter anvisning på pakken til det er 5 minutter igjen av koketiden.
  8. Sil av vannet og legg pastaen over i tomatsausen, la det koke og blande seg godt sammen, så du får tomatsausen godt rundt i alle kroker og kriker av pastaen.
  9. Bland inn biff i strimler og la alt bli skikkelig varmt.
  10. Dryss over revet parmesan ved servering.
Surr løk og hvitløk til de er myke, tilsett chili og tomater ♫
Kok tomatsausen og pasta, stek biffkjøttet ♫
Tilsett basilikum før du blander inn pasta og biffkjøtt ♫
Dryss over revet parmesan ♫
Ingredienser ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF