All'arrabbiata er en rød italiensk saus, som har en ekstra krydret smak ved å tilsette masse chili.
"Rabiat" betyr sint - ordet "arrabbiata" betyr at en person er sint/har dårlig humør, navnet er
inspirert av den pikante sterke smaken av chili.
Sausen blir som regel servert til pasta penne.
I denne oppskriften har jeg tilsatt mørt biffkjøtt -og det smaker helt nydelig.
Flat iron steak skjæres ut av bogen på storfe.
Amerikanere elsker Flat Iron Steak, men i Norge går ofte bogen i kjøttkvernen, selv om den er nesten
like mør som indrefileten -og smaker mye mer enn den dyre indrefileten gjør !
Spis & Nyt ♫
Til 4 porsjoner trenger du :
Flat iron steak skjæres ut av bogen på storfe.
Amerikanere elsker Flat Iron Steak, men i Norge går ofte bogen i kjøttkvernen, selv om den er nesten
like mør som indrefileten -og smaker mye mer enn den dyre indrefileten gjør !
Spis & Nyt ♫
Til 4 porsjoner trenger du :
- 600 g mørt biffkjøtt, jeg brukte krydret Flat iron steak
- Smør og rapsolje
- 300 g pasta penne
- 1 gul løk
- 2 bokser hakket hermetiske tomater a 400 g
- 2 fedd hvitløk
- 1-2 rød chili
- 1 ts salt
- Frisk basilikum, ca. 2 dl
- Parmesan
Sånn gjør du:
- Hakk løk og finhakk hvitløken.
- Surr løk og hvitløk i litt olje på middels varme til den blir gylden.
- Finhakk chili og tilsett den i løken, sammen med tomatene.
- La sausen koke i 10 minutter.
- Mot slutten av koketiden tilsettes frisk basilikum. Smak til sausen med salt.
- Stek biff i en varm panne med en blanding av smør og olje. Krydre med salt og pepper hvis den ikke er ferdig krydret. Jeg stekte biffen hel og skar den i skiver etter den hadde hvilt litt, men du kan også bruke strimlet biffkjøtt.
- Kok pasta etter anvisning på pakken til det er 5 minutter igjen av koketiden.
- Sil av vannet og legg pastaen over i tomatsausen, la det koke og blande seg godt sammen, så du får tomatsausen godt rundt i alle kroker og kriker av pastaen.
- Bland inn biff i strimler og la alt bli skikkelig varmt.
- Dryss over revet parmesan ved servering.
Surr løk og hvitløk til de er myke, tilsett chili og tomater ♫ |
Kok tomatsausen og pasta, stek biffkjøttet ♫ |
Tilsett basilikum før du blander inn pasta og biffkjøtt ♫ |
Dryss over revet parmesan ♫ |
Ingredienser ♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar