Jeg var Tyrkia i sommer og der spiste jeg en fantastisk god omelett.
Ja, det stod omelett på menyen, men det var eggerøre - en utrolig smaksrik og god en !!
Reisebrev fra Tyrkia, kan du lese 👉 her !
I 'omeletten' var det tyrkisk paprika, BIBER.
Tyrkisk paprika ser ut som en forvokst grønn chili.
Du kan bytte ut biber med grønn paprika !
De minste er veldig sterke og de største er søte. Du får også kjøpt syltet Biber på glass, de er små og sterke. Bladpersille blir også mye brukt i det smaksrike tyrkiske kjøkkenet.
Jeg fikk tak i Biber og billig bladpersille på Nye Grønt & Godt i Hamar.
Dette ble min utgave av Menemen !
Ganske så lik på smak, som den jeg fikk servert i Tyrkia.
I 'omeletten' var det tyrkisk paprika, BIBER.
Tyrkisk paprika ser ut som en forvokst grønn chili.
Du kan bytte ut biber med grønn paprika !
De minste er veldig sterke og de største er søte. Du får også kjøpt syltet Biber på glass, de er små og sterke. Bladpersille blir også mye brukt i det smaksrike tyrkiske kjøkkenet.
Jeg fikk tak i Biber og billig bladpersille på Nye Grønt & Godt i Hamar.
Dette ble min utgave av Menemen !
Ganske så lik på smak, som den jeg fikk servert i Tyrkia.
Skikkelig snadder altså !!
- 2 ss rapsolje
- 3 vårløk
- 1 søt tyrkisk paprika, eller en grønn paprika
- 2 store gode tomater
- Bladpersille
- 4 egg
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Skjær vårløk i tynne ringer og tyrkisk paprika i biter.
- Skjær tomatene i biter.
- Hell olje i en stekepanne og varm den opp til middels varme.
- Stek vårløk og tyrkisk paprika til de er myke.
- Tilsett tomater og ca. 3 ss hakket bladpersille. La det steke videre under omrøring til tomatene har blitt most og det meste av væsken er dampet bort.
- Visp eggene lett sammen med litt salt og pepper.
- Hell eggene i stekepannen, sammen med grønnsakene og stek videre på ganske svak varme under omrøring til eggene har fått ønsket konsistens.
- Smak til med salt og pepper.
- Dryss over litt ekstra bladpersille ved servering.
- Spis & Nyt med godt brød -og salat hvis du ønsker det.
Tips:
Har du ikke tilgang til Biber, kan du selvsagt bruke 'vanlig' paprika !!
Ingredienser 🌿 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar