Husmannskost av beste sort 🌿
Ertesuppe laget med lettsaltet svineknoke og grønnsaker.
Mettende, kraftig sikringskost, som vi spiser altfor sjeldent.
Billig er det også ! Her blir det mye mat for få kroner.
Legg ertene i vann -og la de vannes ut ca. 8-12 timer.
Det kan lønne seg og koke svineknokene i god tid så de kan kjøle seg litt ned før du plukker svineknokene rene for kjøtt.
Til 4 porsjoner trenger du:
Svineknoke
- 1 stk lettsaltet svineknoke
- 2-3 liter vann
- 1 bunt frisk timian
- 2 laurbærblader
- 1 ss hel pepper
Ertesuppe
- Kokt svineknoke
- 1,5 liter kraft fra svineknoken
- 200 g tørkede gule erter
- 1 stk løk, hakket
- 1/2 stk sellerirot, i terninger
- 2 stk gulrot, i terninger
- 1 stk purre, i ringer
Koke svineknoke i kjele:
- Legg svineknoken i en stor kjele og hell over vann så det dekker kjøttet.
- Tilsett pepperkorn, laurbærblad, timian og kok opp.
- La det småkoke to-tre timer til svineknoken er mør og kjøttet løsner fra beinet.
- Legg svineknoken i innerkjelen og hell over vann så det dekker kjøttet.
- Tilsett pepperkorn, laurbærblad og timiam.
- Velg funksjonen MEAT/STEW og still den inn på 60 minutter. Først varmes den opp, det tar ca. 15 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.
- Når tiden er ute, går trykkokeren automatisk på KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 10 minutter. Trykk STOPP -etter 10 minutter. Slipp forsiktig ut gjenværende luft ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
Ertesuppe
- Legg tørre erter i vann natten over.
- Sil av kraften når svineknokene er ferdig kokt og bruk den som basis til suppen.
- Hakk løk.
- Sil de utvannede ertene i kaldt vann.
- Kok løk og erter i kraften i ca. 30 minutter.
- Vask, skrell og kutt alle grønnsakene i terninger og skiver.
- Tilsett grønnsakene i suppen og kok dem møre, det tar ca. 20 minutter.
- Tilsett kjøttet i suppa og la det koke med de siste 5 minuttene, smak til med salt og pepper.
- Dryss over hakket persille ved servering.
Alternativ er TORO GUL ERTESUPPE anno 1968🌿
Er det mulig å koke denne suppa i crock pot express også eller? På SOUP innstillingen? Hvor mange minutter tenker du, uten å få ihjelkokte grønnsaker?
SvarSlettAlt er mulig ! Trykkoker trenger vanligvis 1/3 av koketiden i forhold til vanlig kjele. Hvis du skal koke løk, bønner, purre, sellerirot og gulrøtter samtidig tror jeg 15 minutter kan være passende. Alternativt kan du koke alt, bortsett fra gulrøttene i 10 minutter før du tilsetter gulrøtter og kjøttet -og koker videre i 5 minutter.
Slett