Smakfull kyllinggryte med red curry & kokosmelk !

Herlig varmende, lavkarbo kyllinggryte med kokosmelk & red curry 🌿

Red Curry Paste
- kan du lage selv, hvis du har hvitløk, rød chili, sitrongress, thailandsk chili, galanga, kaffir limeblader, fennikel, korriander og salt.  Hvor sterk den er varier fra forskjellige merker. 

Mange foretrekker å steke kyllingen først, men det er ikke nødvendig da gryta skal koke ganske lenge.

Server gryten med hva du måtte ønske av ris, pasta eller poteter.
Jeg serverer retten med blomkålris, som du finner oppskrift på her 🌾


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 600 g kyllingfilet
  • 1 ss rapsolje
  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss fersk ingefær
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ts red curry paste
  • 4-5 dl kokosmelk, lett 
  • 400 g hermetisk hakkede tomater
  • 1 stk grønnsaksbuljong
  • Salt
  • Pepper
  • Koriander
Slik gjør du:
  1. Hakk løk og finhakk/riv hvitløk og ingefær.
  2. Surr løk i olje til den er gyllen og tilsett hvitløk og ingefær.
  3. Tilsett tomatpuré og red curry paste og la det surre ett par minutter.
  4. Del kyllingen i strimler. 
  5. Tilsett deretter kylling, tomater, kokosmelk og knust buljongterning.
  6. Rør godt om og la det småkoke i 20-30 minutter.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Dryss over koriander eller andre urter ved servering.
Ingredienser 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF