Den klassiske lammesteken blir ofte servert med rotgrønnsaker, men det smaker utrolig godt sammen med andre grønnsaker også.
Mariner lammesteken med rosmarin og hvitløk. Det gir en ekstra god smak på kjøttet.
Om du vil ha den rosa eller gjennomstekt bestemmer du selv.
Kjernetemperatur på lammestek: 65-70°C = rosa / 76°C = gjennomstekt.
En surret lammestek på litt i overkant av en kilo trenger ca. 3 timer i stekeovn.
Nydelig marinert lammestek med sprø asparges, stekt sopp, en smaksrik rødvinssaus & fritert pastinakk 🌿🍄
Server retten med hasselbackpoteter, oppskrift 👉 her
God middag ♥♫
Du trenger til 4 porsjoner:- 1 kg surret hvitløk og rosmarin marinert lammestek
- Slitne grønnsaker fra grønnsakskuffen
- 4-5 dl vann
- Rapsolje
- Smør
- 12 stk asparges
- 200 g sopp
- Pastinakk
- Rødvinssaus *
- Hasselbackpoteter
- Salt
- Pepper
Marinade:- 5 fedd hvitløk
- 4 ss frisk rosmarin
- 3 ts pepper
- 1 ss havsalt
- 1 dl olivenolje
- Saften av 1/2-1 sitron
Sånn gjør du:
- Kjør olivenolje, hvitløk, rosmarin, salt, pepper i en foodprosessor/blender.
- Smak til med sitronsaft.
- Legg lammesteken i en pose og hell over marinaden.
- Mariner kjøttet i kjøleskapet natten over.
Lammestek
- Ta lammesteken ut av kjøleskapet en times tid før den skal stekes.
- Brun lammesteken godt på alle sider i en stekepanne med stekesmør.
- Sett stekeovnen på 125°C.
- Del grønnsaker, som gulrøtter, løk, selleri eller hva du måtte ha i grønnsakskuffen, i biter og legg dem i en ildfast form. Grønnsakene setter en god smak på kraften, som du skal lage saus av.
- Legg steken på grønnsakene, hell over vann og sett inn ett steketermometer midt i steken.
- Stek lammesteken i ca. 3 timer, til temperaturen på kjøttet er 68°C.
- Mens kjøttet steker kan du fritere pastinakk, forberede sausen og hasselbackpotetene. Du kan steke potetene sammen med kjøttet. Sett opp varmen på stekeovnen når kjøttet er ferdig -og stek potetene til de er møre.
- La kjøttet hvile, godt innpakket i folie i 30-60 minutter.
- Gjør ferdig sausen, stek sopp og kok asparges rett før servering noen minutter i lettsaltet vann.
Fritert pastinakk- Skrell pastinakk og lag strimler med en potetskreller.
- Varm opp raps eller solsikkeolje i en kjele.
- Friter dem i oljen til de er gylne og sprø. Pass på at oljen ikke er altfor varm.
- Løft pastinakken opp av oljen med en hullsleiv og la dem renne av på et kjøkkenpapir.
- Krydre med salt.
Rødvinssaus- 1 sjalottløk
- 2 ss soltørket tomat
- 2 ss smør
- 2 dl rødvin
- 4 dl kraft fra lammesteken
- 2 ss maizena
- Salt
- Pepper
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar