Jeg stekte fisken i en SteamCrips ovn med funksjonen Varmluft + damp.
Kombinasjonen av 75% varmluft og 25% damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.
Kjempereker, tigerreker, kongereker - kjært barn har mange navn, blir også blir kalt scampi ! Scampi er egentlig ett fellesord, som brukes i Norge om sjøkreps, kjempereker og hummerhaler.
Laks er en viktig kilde til vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer, og er derfor noe av det sunneste vi kan spise. Den inneholder omega-3-fettsyrer, fettløselige vitaminer som vitamin D, selen, vitamin B12 og jod som noen av de viktigste næringsstoffene 🐟
Smaksrik og god ovnsrett med den gode, sunne laksen 💚
Jeg serverte retten med ovnsbakte poteter og asparges, men den er også veldig god med ris.
Du trenger til 4 porsjoner:
Du trenger til 4 porsjoner:
- 800 g laksefilet
- 300 g scampi
- 1 stk sjalottløk
- 3 stk vårløk
- 1 paprika
- 1/2 dl vann
- 1 terning fiskebuljong
- 2 dl crème fraîche lett
- 1 dl fløte
- Frisk dill
- Salt
- Pepper
- Asparges
- Poteter eller ris
Sånn gjør du:
- Sett stekeovnen på 180°C varmluft+damp. Hell vann i vannskuffen på stekeovnen og forvarm ovnen. Med stekeovn uten dampfunksjon varmer du opp ovnen til 200°C.
- Fjern skinnet laksefileten og del den i serveringsstykker, hvis du ikke bruker ferdige lakseporsjoner uten skinn.
- Legg laksen i en ildfast form og krydre med salt og pepper.
- Finhakk sjalottløk, del vårløk i ringer og skjær paprika i terninger.
- Dryss sjalottløk, paprika og vårløk over fisken.
- Knus en fiskebuljong og bland den sammen med vann, crème fraîche lett og fløte.
- Rør finhakket dill inn i sausen og hell den over fisken.
- Stekes i stekeovnen. Når det gjenstår 5 minutter av steketiden tilsettes scampi. Fisken trenger ca. 15 minutter i ovnen.
- Serveres med kokt asparges og hva du måtte ønske av poteter, ris eller pasta.
- Spis & Nyt ♫
Ingredienser |
Rør sammen vann, crème fraîche, fløte og knust fiskebuljong |
Klar til steking |
Asparges |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar