Pimientos de Padrón er oppkalt etter regionen der de tradisjonelt ble dyrket, nemlig i Padrón, Galicia i Nordvest-Spania.
Ganske nytt for oss her oppe i nord, men i Spania har de spist Herbón paprika i årevis.
men innholdet i chili av stoffet capsaicin er 30 ganger så høyt som i paprika,
Det er capsaicin som gir chili sin karakteristiske meget sterke smak -og mengden avgjør om frukten går under navnet paprika eller chili.
Perfekt til tapas og er et godt innslag på koldtbordet 🌿
De ser egentlig bedre ut før de varmebehandles, men smaker ikke noe særlig når de ustekte.
Skikkelig digg, ble overrasket selv jeg 😋
Stekes i en varm panne med litt olje i ca 5 minutter til de faller sammen og får mørk farge.
Dryss over havsalt og server !
Stekes i en varm panne med litt olje i ca 5 minutter til de faller sammen og får mørk farge.
Dryss over havsalt og server !
Hold den i stilken når du spiser den -og du kan spise hele, unntatt stilken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar