Pimientos de Padrón !


Pimientos de Padrón, også kalt Herbón paprika, ser ut, som chili, men det er små, grønne paprika. 
Pimientos de Padrón er oppkalt etter regionen der de tradisjonelt ble dyrket, nemlig i Padrón, Galicia i Nordvest-Spania.

Ganske nytt for oss her oppe i nord, men i Spania har de spist Herbón paprika i årevis.

Paprika tilhører samme plantefamilie som chili, 
men innholdet i chili av stoffet capsaicin er 30 ganger så høyt som i paprika,
Det er capsaicin som gir chili sin karakteristiske meget sterke smak -og mengden avgjør om frukten går under navnet paprika eller chili.


Perfekt til tapas og er et godt innslag på koldtbordet 🌿
De ser egentlig bedre ut før de varmebehandles, men smaker ikke noe særlig når de ustekte.

Dere skulle ha kjent lukten av god aroma, når de stekes -og skifter helt karakter på smak !

Skikkelig digg, ble overrasket selv jeg 😋

Stekes i en varm panne med litt olje i ca 5 minutter til de faller sammen og får mørk farge.
Dryss over havsalt og server !
Hold den i stilken når du spiser den -og du kan spise hele, unntatt stilken.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF