Entrecôte med 'nykål' & soyasmør


Entrecôte er storfekjøtt som sitter mellom ribbena på dyret.
Ordet kommer fra fransk entre côte, som betyr 'mellom ribbene'.
Entrecôte inneholder en god del fett, og smaker derfor mer enn andre typer biffkjøtt.

Hvis du skal være 100% sikker på at biffen er perfekt stekt kan du ettersteke den i stekeovnen på 125°C til ønsket temperatur.

Det er fremdeles litt tidlig for nykål, men den er nok rett rundt hjørnet.
Spisskål er en variant hvitkål, som har mange av de samme egenskapene som nykål.
Mild smak og sprø med løst knyttede, saftige blad.

Server gjerne retten med ris, som suger til seg soyasmøret 🌾 
Jeg har tilsatt tomater og koriander i smøret i tillegg til sjalottløk og soyasaus.
En klebrig god jasminris eller 👉 blomkålris hvis du ønsker en rett med færre karbohydrater.

Gi meg en nykål, ekte smør og en flaske soyasaus, så er jeg fornøyd !


I glasset 🍷
Trivento Golden Reserve Malbec 2019

En fløyelsmyk og fyldig argentiner preget av modne mørke bær og moreller med lette, søte kryddertoner. Druene kommer fra Argentinas første og eldste vinappellasjon, Luján de Cuyo som ligger på 910 meters høyde, rett syd for Mendoza by ved de mektige Andesfjellene. Druene håndplukke og vinstokkene er meget gamle og gir lav avkasting. Malbec-druen hører historisk hjemme i Cahors, Frankrike, men den stortrives i Mendoza-regionen.


Det smaker skikkelig godt ♪♫
Entrecôte og annen biff kan serveres med så mye mer en potet og bearnaise 🌾🍅

Du trenger:
  • Entrecôte
  • Nykål
  • Tomater
  • Sjalottløk
  • Soyasaus
  • Rapsolje
  • Smør
  • Salt/Maldon havsalt
  • Pepper
  • Koriander
Entrecôte
  1. La kjøttet bli godt temperert, minst 30 minutter i romtemperatur.
  2. Forvarm stekeovnen til 125°C
  3. Varm opp en blanding av olje og smør i stekepannen, la det bli skikkelig varmt.
  4. Krydre godt med pepper.
  5. Brun biffene raskt i ett minutt på hver side, ikke stek for mange av gangen, det skal være god plass i pannen så biffen blir stekt -ikke kokt !!
  6. Legg dem over i en ildfast form eller på en langpanne. 
  7. Etterstek biffene i stekeovn til ønsket temperatur. 
  8. La biffene hvile i 10 minutter før servering.
  9. Dryss over Maldon havsalt og server.
Steketiden kommer an på tykkelsen. Bruk gjerne ett steketemometer.
Jeg tar ut entrecôten når den er på 60°C.

Rå/Lite stekt: 55°C ca. 15-20 minutter
Medium: 60°C, ca. 20-25 minutter = Perfekt ♫♪
Godt stekt: 70°C, ca 40-45 minutter

Nykål/Spisskål
  1. Ha litt vann og salt, gjerne havsalt i en kjele og kok opp.
  2. Legg i kål, delt i strimler, med en smørklatt på toppen.
  3. Damp under lokk, 2-3 minutter.
Soyasmør med tomater
Til 4 porsjoner
  • 4 stk gode tomater
  • 3 stk sjalottløk
  • 150 g smør
  • 4 ss soyasaus
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Del tomat i to, ta ut kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
  2. Hakk sjalottløk.
  3. Varm opp smør i en kasserolle og tilsett sjalottløk, la det surre litt.
  4. Tilsett tomater og soyasaus og la det koke i 5 minutter.
  5. Tilsett hakket koriander rett før servering.
Tilbehør


Entrecôte 

Ris, kål og saus

Entrecôte med 'nykål' & soyasmør



Trivento Golden Reserve Malbec 2019

ÅRGANG:

2019

DRUER:

Malbec 100%

LAND:

Argentina

PRODUSENT:

Trivento

OMRÅDE:

Luján de Cuyo, Mendoza

PRODUKSJONSMETODE:

Druene er fermentert 21-23 dager i ståltank ved 26 ºC. 48 timer maserasjon før fermentering. Naturlig malolaktisk fermentering. Håndplukkede druer. Lagret 12 måneder, 90% i franske eikefat og 10% i store franske eiketønner. Deretter 12 måneder på flaske.

DUFT OG SMAK:

Intens aroma av modne mørke bær, og lette vanilje- og kryddertoner. Elegant og fyldig med myk, fruktig og lang ettersmak.

PASSER TIL:

Storfe, lam og vilt. Utmerket til ribbe og gryteretter.

SYRE:

5,4 g/l

SUKKER:

3,5 g/l

ALKOHOL:

14 %

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF