Omelett med traktkantarell !


Helt herlig på fjellet i dag 🍂
Lager en god solid frokost så vi holder ut lenge på fjelltur.

Gul trompetkantsrell hadde jeg med meg i sekken. Det vokser svært lite sopp her i høyden.
Det eneste jeg har funnet er ⇾ Brunsopp , under ett gammelt furutre.

Omelett er egg som er pisket sammen og stekt med smør eller olje i en stekepanne,
mye forskjellige tilbehør kan brukes, fisk, kjøtt eller bare grønnsaker - og ost selvfølgelig !

I denne oppskriften bruker jeg 'Gul traktkantarell og mozzarella 🍂 
Kantareller kan du lese om ➡ her .


Sånn lager du en omelett :
  1. Rens/børst traktkanatrell og del dem hvis de er veldig store. Legg soppen i en tørr stekepanne og la den dampe på høy til middels varme, i ca. 10 minutter, til den slipper vann. Hell av vannet, som danner seg, eller la det koke inn. Tilsett ekte smør og krydre godt med salt og pepper. La kantarellene steke i videre i noen minutter. Legg kantarellen til side på en tallerken med tørkepapir. 
  2. Visp sammen 2 egg og 2 ss vann.
  3. Hell røren i stekepanne med smør på middels varme.
  4. La den nesten stivne, legg på den stekte kantarellen og revet mozzarella på halve siden av omeletten.
  5. Krydre med litt salt og pepper.
  6. Brett den andre delen over og la den steke til osten har smeltet.
  7. Server omeletten med godt brød.

🍂 Traktkantarell

Traktkantarell, eller Cantharellus tubaeformis, som er blitt flyttet til trompetsoppene, er også en utmerket matsopp. Den er gråbrun på hatten, har en hul stilk og meget tynt kjøtt. Den kommer sent på høsten i store mengder, og gror i fuktig, næringsfattig barskog og løvskog.

Traktkantarell og gul trompetsopp kan lett forveksles. Det gjør ingenting, da de er begge gode matsopper. Men hvis du vil lære deg de, kan du se under hatten. Under ser vi traktkantarellen med ribber, mens gul trompetsopp ser ut til å ha ribber som er glattet ut, disse kalles folder.











Sommer, 24 grader - 6 september 2024


Soloppgang på Heggsetra

Morgendis på Heggsetra 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF