Helt herlig på fjellet i dag 🍂
Lager en god solid frokost så vi holder ut lenge på fjelltur.
Lager en god solid frokost så vi holder ut lenge på fjelltur.
Gul trompetkantsrell hadde jeg med meg i sekken. Det vokser svært lite sopp her i høyden.
Det eneste jeg har funnet er ⇾ Brunsopp , under ett gammelt furutre.
Omelett er egg som er pisket sammen og stekt med smør eller olje i en stekepanne,
mye forskjellige tilbehør kan brukes, fisk, kjøtt eller bare grønnsaker - og ost selvfølgelig !
I denne oppskriften bruker jeg 'Gul traktkantarell og mozzarella 🍂
Kantareller kan du lese om ➡ her 🍄
Sånn lager du en omelett :
Omelett er egg som er pisket sammen og stekt med smør eller olje i en stekepanne,
mye forskjellige tilbehør kan brukes, fisk, kjøtt eller bare grønnsaker - og ost selvfølgelig !
I denne oppskriften bruker jeg 'Gul traktkantarell og mozzarella 🍂
Kantareller kan du lese om ➡ her 🍄
Sånn lager du en omelett :
- Rens/børst traktkanatrell og del dem hvis de er veldig store. Legg soppen i en tørr stekepanne og la den dampe på høy til middels varme, i ca. 10 minutter, til den slipper vann. Hell av vannet, som danner seg, eller la det koke inn. Tilsett ekte smør og krydre godt med salt og pepper. La kantarellene steke i videre i noen minutter. Legg kantarellen til side på en tallerken med tørkepapir.
- Visp sammen 2 egg og 2 ss vann.
- Hell røren i stekepanne med smør på middels varme.
- La den nesten stivne, legg på den stekte kantarellen og revet mozzarella på halve siden av omeletten.
- Krydre med litt salt og pepper.
- Brett den andre delen over og la den steke til osten har smeltet.
- Server omeletten med godt brød.
Sommer, 24 grader - 6 september 2024 |
Soloppgang på Heggsetra |
Morgendis på Heggsetra |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar