Biffsandwich med cheddar, stekt sjampinjong og basilikum-vinaigrette !


Snadder ♫♫
Brødskiver trenger ikke være kjedelig:
Dette ble en solid porsjon med ett fargekart av smaker. 
God, smaksrik helt herlig sandwich:
Denne gjør nytten, som en fullverdig middag 🌿

Bruker du cheddar, smelter osten i en fei. 
Velger du en annen ost kan det være lurt og legge osten på biffene og sette den under grillelementet i ovnen en kort stund, til osten smelter.

Den syrlige viaigretten er en god kontrast mot resten av de kraftige ingrediensene.

Spis & Nyt ♫

PICADO ♫♪ Portugisisk Biffgryte !


Det portugisiske kjøkkenet kan kanskje ikke kalles for spesielt raffinert.
Maten er smakfull, selv om det ofte blir brukt billige råvarer.

Den blir servert i store porsjoner, så forretter blir lite brukt i Portugal.
Fisk og skalldyr er råvarene det blir brukt mest av, samt noe svinekjøtt og kylling.
De bruker svært lite storfe og rettene med storfe blir som regel servert som biffretter.

PICADO er nok den meste kjente retten med storfe fra det portugisiske kjøkken.
Godt & Hot !

Korianderpasta med chilireker !


Snadder til lunch, middag eller kvelds !!
Skikkelig ' digg ' for den som er glad i reker, pasta og asiatiske smaker.
Jeg brukte kjøpt koriander-paste, men du kan selvsagt lage den selv hvis du foretrekker det.

Til 3 porsjoner:
  • 200 g fullkornspagetti 
  • 165 ml kokosmelk
  • 200 g reker, uten skall
  • 2 ss sweet chili saus

Ovnsrett med reker & torsk i currypasta, servert med ris & erter !!


Lekker fiskemiddag, med gode smaker ♫♪
Du kan variere styrken på retten med currypastaen, etter smak og behag !

I glasset Wongraven Morgenstern Riesling 2013, etter anbefaling av to flinke damer på
Vinmonopolet på Hamar ♫♪ NEI til vin i butikk !!

Varm chèvre med honning, valnøtter & granateple ((♥))


Ordet ' Chevre ' er det franske ordet for geit.
Chevre er en ost, som opprinnelig kommer fra Frankrike, laget av geitmelk !

Denne retten kan brukes både som forrett og dessert !!

Den passer også godt på tapasbordet -eller hvis du har lyst på noe godt - fordi du fortjener det !
Smaker bare helt nydelig !!

Sjokolademousse med vanilje kesam ♫♪


Dette er en nydelig liten frisk, syrlig dessert, men likevel søt med god smak av sjokolade !
Rask og tilberede -og den trenger kun 1 time i kjøleskapet før servering.

Fransk Biffsandwich med Dijonsennep (med valnøtter) & Brie !!

OBS: Innlegget inneholder produktplassering/reklame.

Jeg fikk så lyst på god 'kosemat' til kvelds ♫♪
Noe som er raskt og lage, men likevel smaker helt nydelig !
Biff & Sennep er det mange som sier er ' en perfekt match ' !

Har fått ett glass god fransk Dijonsennep med valnøtter fra Matbazaren.
Dijonsennep tilsatt valnøtter gir en nøtteaktig fet rund karakter, på en ellers spiss sennep.

Servert med smeltet Brie, en fransk ost fra Brieregionen sør for Paris -og ruccola, med sin pepper og nøtteaktige smak blir sandwichen riktig så god !!
Lev- Spis - Nyt !! ♫♪

Trofie pasta med pesto ✿

OBS: Dette innlegget inneholder produktplassering/reklame !


Trofie er  vridd pasta, som kommer fra Liguria, en region i nordvest i Italia.
Det sies at kvinner satt sammen på stoler langs kysten og håndrullet pastaen,
mens de ventet på sine ektemenn, som var ute på havet og fisket.
Trofie pasta får du kjøpt hos Matbazaren.

Elghakk !


Elghakk er en kjent og kjær middagsrett i mange deler av landet, der det er mye elgkjøtt å få tak i 🍂

Elghakk består av malt elgkjøtt, blandet med løk, kjøttkraft og krydder. 
Noen tilsetter også litt fløte eller rømme. 
Det varierer fra oppskrift til oppskrift, eller kanskje man skal si distrikt til distrikt, om man tilsetter potet og gulrot i retten eller serverer grønnsakene som tilbehør. Enkelte bruker også andre rotgrønnsaker, noen tilsetter også litt portvin eller tyttebær rett i sausen.

Lag gjerne en stor porsjon, knallgod restemat, som kan fryses. 
Frys den ned i passende porsjoner.

Her er en helt tradisjonell -og veldig god oppskrift :
Elgkjøtt, poteter, gulrøtter, løk, kjøttkraft og krydder 🍂

Biffpizza med bearnaisesaus !


Pizza med bearnaisesaus er populært hos 'den yngre garde' !
Mange serverer sausen ved siden av, men jeg la den på pizzaen før jeg stekte den.
Skikkelig snadder-pizza, med flust av kalorier !!
Print Friendly and PDF